Siniaková se rozhodla ukončit spolupráci s Krejčíkovou, což překvapilo druhou tenistku.

Siniaková se rozhodla ukončit spolupráci s Krejčíkovou, což překvapilo druhou tenistku.

České tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková oznámily, že se rozcházejí jako deblový pár. Toto rozhodnutí přišlo jako překvapení pro Krejčíkovou, ale respektuje ho. Obě hráčky se však nebrání možnému návratu k sobě v budoucnu. Rozhodly se udělat malou změnu a věří, že pauza jim může prospět a vrátí se ještě silnější.

Krejčíková a Siniaková jsou sedminásobné grandslamové vítězky v deblu a patří mezi nejúspěšnější domácí páry v historii. Společně obhajovaly titul na Australian Open, ale na dalších grandslamech se jim nedařilo. Na Roland Garros dohrála Krejčíková v prvním kole, ve Wimbledonu nestartovala kvůli zranění a na US Open skončila ve druhém kole. Na Turnaji mistryň vypadly v základní skupině a nezopakovaly loňské finále.

Obě tenistky by měly příští rok obhajovat olympijské zlato z Tokia, ačkoli se rozcházejí jako deblový pár, nebrání se společnému startu pod pěti kruhy. Krejčíková uvedla, že si s Siniakovou promluvily a jsou otevřené čemukoli. Nechtějí se vyhýbat jedna druhé a věří, že jim to může pomoci.

Společně vyhrály sedm grandslamových titulů, včetně dvou na Australian Open, Roland Garros a Wimbledonu. Jsou také třikrát nejlepším párem sezony podle WTA. Přestože se rozcházejí, obě tenistky věří, že jejich úspěchy jsou něco úžasného a po pauze se mohou spojit a dokázat ještě něco dalšího.