„Syn rybáře, Acosta, se snaží dosáhnout svého největšího úlovku, odmítá být dalším Marquezem.“

„Syn rybáře, Acosta, se snaží dosáhnout svého největšího úlovku, odmítá být dalším Marquezem.“

Pedro Acosta, mladý španělský jezdec, slavil v neděli v malajském Sepangu titul mistra světa Moto2. Při oslavách titulu tančil s ním vítězný tanec velký žralok, který připomněl jeho rodinné kořeny – pochází z rybářské rodiny ve španělské Murcii.

Pedro Acosta se stal dvojnásobným světovým šampionem, přičemž Moto3 ovládl již v roce 2021. Mladý jezdec touží být nejlepším z nejlepších a nechce se srovnávat s legendárním Marcem Marquezem. Podle něj je to jiná éra s jinými motorkami a není čas přemýšlet o tom, co dokázal a co ještě chce dokázat.

Acostovo jméno rezonovalo paddockem světového šampionátu od jeho debutu před dvěma lety. Suverénní vítěz Red Bull MotoGP Rookies Cupu dojel ve své premiéře v MS druhý v Kataru a hned následující Grand Prix vyhrál. Jeho kariéra začala již v roce 2013, kdy získal svůj první titul na minibiku ve Španělsku. Od té doby postupoval stále výš a letos se stal mistrem světa Moto2.

Pedro Acosta je velkým obdivovatelem legend jedné stopy. Jeho idolem je Kevin Schwantz, šampion „půllitrů“ z roku 1993. I když se narodil až 11 let po Schwantzově triumfu, Acosta a jeho otec se ponořili do videí ze Schwantzovy éry a čerpali inspiraci z úspěchů tohoto legendárního závodníka.

Acosta se v létě potýkal se zraněním stehna, ale zotavil se a vyhrál ještě v Aragonii a Valencii. Letos nedal svým soupeřům v Moto2 šanci a mistrem světa se stal již dva závody před koncem sezony. Je vděčný svému šéfovi stáje, Finovi Akimu Ajovi, který ho naučil hodnotné lekce pro život.

Příští rok se Pedro Acosta posune do MotoGP, kde bude jezdit v barvách GasGas Factory Racing Tech3 Teamu. Jeho prvním úkolem je přesvědčit Augusta Fernandeze, aby mu ponechal jeho startovní číslo 37, se kterým získal oba tituly. Pedro Acosta je připraven pokračovat v přepisování historie a jeho kariéra ještě zdaleka nekončí.