Loučení fotbalu se slavným Charltonem: Princ William, sir Alex a střelec Španělska.

Loučení fotbalu se slavným Charltonem: Princ William, sir Alex a střelec Španělska.

Dnes se konal pohřeb legendárního fotbalisty Bobbyho Charltona, který zemřel ve věku 85 let. Tisícovky fanoušků i fotbalové osobnosti se sešly, aby ho posledně uctily a rozloučily se s ním.

Bobby Charlton byl jedním z největších fotbalových talentů své doby. Narodil se 11. října 1937 v Ashingtonu ve Velké Británii a celou svou kariéru strávil v klubu Manchester United. Byl klíčovým hráčem týmu, který vyhrál Evropský pohár v roce 1968 a také pomohl Anglii vyhrát Mistrovství světa v roce 1966. Bobby Charlton byl známý svou technikou, silnou střelou a schopností přesně přihrávat.

Pohřeb se konal v katedrále v Manchesteru, která byla zaplněna fanoušky, kteří chtěli vyjádřit svou úctu a poděkování za jeho přínos fotbalu. Mezi přítomnými byly také fotbalové osobnosti jako Sir Alex Ferguson, bývalý trenér Manchesteru United, a Sir Bobby Robson, bývalý trenér anglické reprezentace.

Bobbyho Charltona si fanoušci pamatují nejen jako skvělého fotbalistu, ale také jako skromného a milého člověka. Byl vzorem pro mnoho mladých hráčů a jeho odkaz bude žít dál.

Po pohřbu se konala soukromá rodinná rozloučení, kde byli přítomni nejbližší příbuzní a přátelé. Bobby Charlton zanechal po sobě manželku Normu, tři děti a několik vnoučat.

Dnes je smutný den pro fotbalový svět, ale zároveň je to příležitost vzpomenout si na úžasnou kariéru a odkaz, který Bobby Charlton zanechal. Jeho jméno bude navždy spojeno s fotbalem a jeho příklad bude inspirovat další generace hráčů.

Bobby Charlton byl a stále je ikonou fotbalu. Jeho památka bude žít dál v srdcích fanoušků i v historii tohoto krásného sportu. Děkujeme ti, Bobby, za všechno, co jsi pro fotbal udělal. Počítej s naší věčnou úctou.