Vsetín: Pořádány pocty za zesnulého Čechmánka, občané vyvěsili transparent s názvem „Legenda“

Vsetín: Pořádány pocty za zesnulého Čechmánka, občané vyvěsili transparent s názvem „Legenda“

Vsetín se ve dnech 8. a 9. října 2021 rozloučil s jednou ze svých největších hokejových legend, Romanem Čechmánkem. Před prvoligovým utkáním Vsetína se Sokolovem se do pochodu zapojily stovky lidí, kteří přišli vyjádřit svou úctu a poděkování brankáři za jeho skvělou kariéru.

Fanoušci, oblečení v černém a mnozí s klubovými šály či dresy, nesli transparent s nápisem „Legenda“ a číslem 23, které bylo s Čechmánkem spojeno. Roman Čechmánek je jednou z nejvýznamnějších postav v historii vsetínského klubu. Pomohl Vsetínu před odchodem do NHL k pěti extraligovým titulům.

Smuteční průvod, do kterého se zapojili lidé všech věkových kategorií, přitahoval pozornost kolemjdoucích. Mnozí se k průvodu připojili, natáčeli ho nebo fotografovali. Pochod se na chvíli zastavil na náměstí, kde fanoušci symbolicky odpálili 23 světlic a lidé začali spontánně tleskat.

Průvod se poté vydal k zimnímu stadionu na Lapači, fanoušci skandovali Čechmánkovo jméno. „Roman zůstal v srdcích spousty fanoušků a zaslouží si důstojnou rozloučku,“ řekl zástupce fanoušků Ondřej Slováček.

Do pochodu se zapojila například Eva ze Vsetína. „Na hokej chodím pravidelně. Jak je domácí zápas na Vsetíně, tak chodím. Roman Čechmánek byl vsetínská ikona, znávala jsem ho jako náctiletá. Zůstal v nás a je nám strašně líto, že už tady s námi není. Oceňujeme, že to byl vynikající brankář, byl v nároďáku, olympiáda… Pro Vsetín je čest, že náš brankář se dostal do národního týmu a slavil i úspěchy mezinárodní,“ řekla Eva.

S brankářem se s rodinou přišel symbolicky rozloučit také Jakub ze Zubří na Vsetínsku. „Roman Čechmánek byl můj nejoblíbenější brankář, nezapomenu na něj. Byl to srdcař, nejlepší brankář po Haškovi, co u nás vyrostl,“ řekl Jakub. Akce ve Vsetíně na Čechmánkovu počest se mu líbila. „Je to pěkné gesto, poděkování za všechno. Myslím, že si to Roman zaslouží, a všichni mu přejeme všechno nejlepší tam nahoře,“ uvedl fanoušek.

U vstupu na stadion je pietní místo, kde lidé zapalují svíčky a mohou nechat vzkazy. Před zápasem klub oznámil, že vsetínští hokejisté absolvují rozbruslení symbolicky v dresech s jednotným číslem 23. Stejně tomu bude při