Plzeňský tým triumfoval nad Olomoucí v osmifinále poháru se skóre 3:1, Jablonec také postupuje

Plzeňský tým triumfoval nad Olomoucí v osmifinále poháru se skóre 3:1, Jablonec také postupuje

Včera se odehrálo osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu mezi týmy Sigma Olomouc a Viktoria Plzeň. Zápas se konal na stadionu v Olomouci a skončil výsledkem 1:3 ve prospěch Plzně.

Domácí tým Sigma Olomouc začal zápas velmi dobře a již v sedmé minutě se po akci Zmrzlého dostal do vedení. Osmnáctiletý brankář Baier nedokázal zastavit střelu kapitána Breiteho, který překonal brankáře zpoza pokutového území.

Plzeň však brzy otočila skóre a vyrovnala v 17. minutě díky gólu Cadua po přihrávce Vlkanovy. O tři minuty později připravil Kliment druhý gól pro Šulce, který skóroval patičkou.

Na začátku druhého poločasu měl domácí tým šanci vyrovnat, ale Juliš nedokázal využít chybu v plzeňské rozehrávce a trefil pouze tyč. Mladý brankář Baier se poté předvedl dalším skvělým zásahem, když zneškodnil střelu Zmrzlého.

Plzeň se postupně dostala do tlaku a začala útočit. V 72. minutě se Šulc dostal za obranu a po přesném pasu Vlkanovy skóroval. Tento gól byl pro Šulce již sedmým v letošní sezoně.

Takto skončilo osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu mezi Sigma Olomouc a Viktoria Plzeň v prospěch Plzně. Plzeň se tak připojila k třem dalším týmům, které se již předtím probojovaly do čtvrtfinále – Sparta Praha, Liberec a Zlín. Osmifinále mezi Hradcem Králové a obhájcem trofeje Slavií Praha se odehraje až 6. prosince.

Tento zápas ukázal, že Plzeň je v dobré formě a je jedním z favoritů na vítězství v českém poháru. Sigma Olomouc se naopak musí soustředit na další zápasy a snažit se zlepšit své výkony.