Kellnerová uvádí, že se zlepšujeme a chtěli jsme být na bedně

Kellnerová uvádí, že se zlepšujeme a chtěli jsme být na bedně

Prague Playoffs, jedna z nejvýznamnějších soutěží v jezdectví, se letos konala v České republice naposledy. I přesto, že majitelka týmu Prague Lions, Anna Kellnerová, netajila smutek z tohoto rozhodnutí, vyjádřila svou touhu pokračovat ve zlepšování týmu. Doufá, že se Global Champions League, ve které tým soutěží, časem vrátí do Česka.

Tým Prague Lions se letos představil v O2 areně již potřetí a podruhé za sebou se dostal do finále. Jeho jezdci však ve dvoukolové soutěži nasbírali 28 trestných bodů, o osm méně než tým Paris Panthers. Nejvíce bodů nasbíral Mexičan Fernando Martinez Sommer (20), po čtyřech jezdcích Belgičané Niels Bruynseels a Pieter Devos.

Anna Kellnerová uvedla, že parkur byl každý den extrémně náročný a že se každým rokem trochu zlepšuje. Podle ní mají Niels a Pieter za sebou mnoho složitých závodů a jsou extrémně zkušení. Fernando má také zkušenosti, ale ne takové jako kluci. Je to o tom, jak jsou na tom koně, jezdec a vše dohromady. Kellnerová také podpořila Martineze Sommera.

Tým Prague Lions přesto zaznamenal nejlepší výsledek před domácími fanoušky v historii Prague Playoffs. Během čtyř dnů navštívilo O2 arenu rekordních 39 212 fanoušků. Kellnerová ocenila tradici, která se za pět let vybudovala v Česku. Mrzelo ji, že se soutěž jela v Praze naposledy a příští rok ji nahradí podnik v Saudské Arábii.

Přestože bude Praha příští rok chybět v kalendáři Global Champions League, Kellnerová doufá, že se soutěž časem vrátí do Česka. Uznala, že výborná divácká kulisa může být při jednáních výhodou. Doufá, že fakt, že je to tu o sportu, lidech a o všem celkově, než jen o skákání přes překážky, bude hrát při rozhodování velkou roli.

Kellnerová také plánuje pokračovat jako jezdkyně v týmu Prague Lions. Plány na začátek sezony už má naplánované a připravuje se na ně.

I přestože Prague Playoffs letos skončily v Praze, Anna Kellnerová a tým Prague Lions budou pokračovat ve svém úsilí o zlepšení a doufají, že se soutěž vrátí do Česka v budoucnosti.