Italové a Slovinci se kvalifikovali na fotbalové mistrovství Evropy jako obhájci titulu.

Italové a Slovinci se kvalifikovali na fotbalové mistrovství Evropy jako obhájci titulu.

Slovinsko se kvalifikovalo na evropský šampionát po druhé v historii a poprvé od roku 2000. V rozhodujícím utkání porazilo doma Kazachstán výsledkem 2:1. Celkem se na závěrečný turnaj v Německu kvalifikovalo 20 z 24 účastníků. Kromě Slovinska se dnes z postupu radovali také čeští fotbalisté po výhře 3:0 nad Moldavskem a italští fotbalisté po výhře 3:0 nad Maltou. O posledním přímém postupujícím se rozhodne zítra mezi Chorvatskem a Walesem. Zbývající tři účastníci mistrovství vzejdou z březnového play-off. Losování skupin se uskuteční 2. prosince.

V kvalifikaci mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se hrály další zápasy. V skupině C se utkaly Ukrajina a Itálie, které remizovaly 0:0. Ve skupině E se Česko utkalo s Moldavskem a vyhrálo 3:0. Albánie a Faerské ostrovy remizovaly 0:0. Ve skupině H se hrály zápasy San Marino – Finsko, Slovinsko – Kazachstán a Severní Irsko – Dánsko. Finsko porazilo San Marino 2:1, Slovinsko porazilo Kazachstán 2:1 a Severní Irsko porazilo Dánsko 2:0.

V tabulce skupiny C vede Anglie s 20 body, následuje Itálie s 14 body a Ukrajina také s 14 body. Ve skupině E jsou na prvním místě Albánie a Česko, oba týmy mají 15 bodů. Ve skupině H vedou Dánsko a Slovinsko se 22 body.

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se bude konat v Německu a účastní se ho celkem 24 týmů. Slovinsko se kvalifikovalo po dlouhých 24 letech a fanoušci jsou nadšení z úspěchu svého týmu. Doufají, že se jim podaří překvapit na turnaji a postoupit co nejdále.