Frankfurt plánuje investovat 250 milionů do Plzně kvůli zraněnému útočníkovi.

Frankfurt plánuje investovat 250 milionů do Plzně kvůli zraněnému útočníkovi.

Dvacetiletý nigerijský fotbalista, který působí v německém klubu Eintracht Frankfurt, se stal předmětem zájmu britského týmu Brighton. Cena za jeho přestup by se mohla pohybovat okolo 10 milionů eur, což je přibližně čtvrt miliardy korun.

Frankfurt získal tohoto talentovaného útočníka v lednu z Karviné na hostování, které se v létě změnilo v trvalý přestup. Před zraněním, které si Nigerijec utrpěl v říjnu, stihl v tomto ligovém ročníku vstřelit šest gólů a je nejlepším střelcem svého týmu.

Svou výškou 192 centimetrů je Durosinmi fyzicky imponujícím hráčem. V české nejvyšší soutěži odehrál 45 zápasů a vstřelil 13 gólů. Před zraněním byl jedním z klíčových hráčů Viktorie Plzeň.

Eintracht Frankfurt se před zimním přestupovým obdobím zaměřuje na posílení útoku. V dosavadních 11 kolech německé ligy se jim daří, loňský vítěz Evropské ligy vstřelil 17 gólů a momentálně se nachází na sedmém místě tabulky.

Podle britského deníku Daily Mail se Durosinmi rozhodl dát přednost Frankfurtu před Brightonem, což naznačuje, že by mohl zůstat v německém klubu i nadále. Přestupové spekulace však bývají často nepředvídatelné, takže je třeba sledovat další vývoj této situace.