Pasta je uvařená al dente a česká hvězda se blíží do Síně slávy, což překvapuje i trenéra.

Pasta je uvařená al dente a česká hvězda se blíží do Síně slávy, což překvapuje i trenéra.

Titulek: David Pastrňák – Český hokejový talent na cestě do Síně slávy

Článek:

David Pastrňák, mladý český hokejista, se začíná prosazovat mezi nejlepšími hráči světového hokeje. S každou sezónou si vytváří stále větší jméno a jeho výkony ho řadí mezi potenciální kandidáty na vstup do prestižní Síně slávy.

Podle projektu Adjusted Hockey, který analyzuje rozsáhlá data a hodnotí hráče na základě jejich výkonů, je hraničním standardem pro vstup do Síně slávy 235 bodů. Pastrňák se momentálně nachází na úrovni 271 bodů, což je srovnatelné s výkony legendárního Jaromíra Jágra. Podle autora projektu Paula Piduttiho by měl být Pastrňák brzy připravený na vstup do Síně slávy.

Pastrňák je momentálně nejlepším českým hokejistou současnosti a jeho produktivita na ledě překvapuje i trenéra Bostonu Jima Montgomeryho. S 29 body (12+17) v 17 zápasech aktuální sezóny se blíží k čelu ligové produktivity. Pokud by udržel toto tempo, mohl by zakončit základní část s 140 body, což by byl jeho nejlepší výsledek dosud.

Pastrňák se nebojí změn a dokáže se přizpůsobit různým spoluhráčům. I přes ztrátu svých oblíbených center Patrice Bergerona a Davida Krejčího si udržuje střeleckou formu. Momentálně má náskok na 58 gólů, což vzbuzuje spekulace o tom, zda by mohl překonat hranici 60 gólů, což je v NHL velmi vzácný úspěch.

Pokud Pastrňák bude pokračovat ve svých výkonech, může se stát jedním z nejlepších českých hokejistů v historii. Jeho talent a potenciál ho řadí mezi kandidáty na vstup do Síně slávy, kde by se připojil k dalším legendám světového hokeje.