Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu se připojí k pomoci Slavii

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu se připojí k pomoci Slavii

Legendární hokejista Patrik Eliáš se připojil k týmu Slavia Praha jako poradce a mentor. Jeho cílem je pomoci klubu vrátit se na vítěznou vlnu a na pozice, kam patří. Eliáš, který je dvojnásobným vítězem Stanleyova poháru s týmem New Jersey Devils, přinese do týmu své zkušenosti a hokejový přehled.

Eliáš odehrál v NHL přes 1400 zápasů, všechny v dresu New Jersey Devils. Patří mu několik klubových rekordů a v letech 2000 a 2003 získal s týmem Stanley Cup. Naposledy hrál za Devils v sezoně 2015/16, ale jeho kariéru zhatily zdravotní problémy. V únoru 2018 vyřadili Devils jeho číslo 26 z užívání.

V reprezentačním dresu České republiky Eliáš čtyřikrát startoval na olympijských hrách. V roce 2006 získal bronz v Turíně a o čtyři roky později byl kapitánem ve Vancouveru. Má také dva bronzy z mistrovství světa a zahrál si na Světovém poháru v roce 2004. V roce 2017 byl uveden do Síně slávy českého hokeje.

Slavia Praha nedávno prohrála tři zápasy a má jen tříbodový náskok na poslední Frýdek-Místek. Vedení klubu se rozhodlo provést změnu na postu hlavního kouče a novým trenérem se stal Aleš Totter místo Daniela Tvrzníka, který bude jeho asistentem.

Příchod Patrika Eliáše do Slavie Praha je velkým posílením pro tým. Jeho zkušenosti a hokejový přehled budou pro hráče a realizační tým nepostradatelné. Doufejme, že se pod jeho vedením Slavia vrátí na vítěznou vlnu a bude opět patřit mezi nejlepší týmy v lize.