Češi mají v Davis Cupu těsně před semifinále. Macháč přispěl prvním bodem.

Češi mají v Davis Cupu těsně před semifinále. Macháč přispěl prvním bodem.

Český tenista Jiří Veselý přidal druhý bod v souboji týmových jedniček proti Austrálii v Davisově poháru. Ve svém zápase porazil dvanáctého hráče světa Alexe de Minaura. Veselý se utkal s de Minaurem již v minulosti, ale tentokrát se mu podařilo vyhrát a oplatit mu tak porážku z letošního turnaje v Miami.

Veselý začal zápas velmi dobře a hned v úvodní hře prolomil soupeřovo podání. Tuto výhodu udržel až do konce setu a získal tak první set. Ve druhém setu si oba hráči drželi svá podání až do deváté hry. Veselý využil pátý brejkbol a podával na vítězství. De Minaur ale nechtěl tak rychle skončit a srovnal na 5:5. Rozhodující byly následující dvě hry, ve kterých Veselý zareagoval na ztracené podání dalším brejkem a poté už utkání dotáhl do vítězného konce.

Český tým má nyní šanci postoupit do semifinále Davisova poháru po devíti letech. Pokud se jim to podaří, bude to poprvé v novém systému soutěže, který platí od roku 2019. Čeští tenisté mají proti Austrálii šanci vylepšit dosavadní negativní vzájemnou bilanci 1:8. V případě rozhodující čtyřhry by do hry vstoupili Adam Pavlásek a Jakub Menšík za český tým a Max Purcell a Matthew Ebden za australský tým.

Jiří Veselý tak přispěl k důležitému bodu pro český tým v Davisově poháru a ukázal svou sílu na dvorci. Doufejme, že český tým dokáže v dalších zápasech navázat na tento úspěch a postoupit do semifinále.