Boston nezískal body doma poprvé, přestože Pastrňák a Zacha přispěli asistencemi.

Boston nezískal body doma poprvé, přestože Pastrňák a Zacha přispěli asistencemi.

Boston Bruins se stále drží na čele Východní konference NHL, ale jejich náskok se zmenšil na pouhé dva body před týmem New York Rangers. Rangers nedávno porazili tým Philadelphia Flyers v poměru 3:1. V tomto zápase si český hráč David Pastrňák připsal již třicátý kanadský bod v této sezóně.

Brankář Bostonu Jeremy Swayman odrazil pět různých střel soupeře, zatímco J.T. Compher, Alex DeBrincat a Robby Fabbri si připsali gól i asistenci. Po úspěšné přesilovkové hře s Pastrňákem a střele nejproduktivnějšího českého hráče v soutěži snížil Jake DeBrusk skóre na začátku druhé třetiny. Bruins se opět dostali na dostřel jediného gólu na začátku třetí části, ale poté byli potrestáni za vyloučení a hosté si zajistili vítězství při hře bez brankáře.

Pro Boston to byla druhá porážka doma v této sezóně, přičemž v říjnu prohráli s Anaheimem až v prodloužení. Byla to také jejich první porážka bez bodového zisku v této sezóně, přičemž je připravil právě tým Detroit Red Wings. Red Wings se po desátém vítězství v této sezóně posunuli na čtvrté místo v neúplné tabulce Východní konference.

Výsledky zápasů NHL:

Boston – Detroit 2:5 (0:2, 1:1, 1:2)

Branky: 23. DeBrusk (Pastrňák, Zacha), 45. Heinen – 6. Compher, 16. DeBrincat, 34. Fabbri, 46. Larkin, 59. Perron. Střely na branku: 27:29. Diváci: 17 850. Nejlepší hráči zápasu: 1. Compher, 2. DeBrincat, 3. Gostisbehere (všichni Detroit).

Philadelphia – NY Rangers 1:3 (0:2, 1:1, 0:0)

Branky: 38. Couturier – 1. a 28. Zibanejad, 2. Kreider. Střely na branku: 37:19. Diváci: 19 032. Nejlepší hráči zápasu: 1. Zibanejad, 2. Šestorkin, 3. Kreider (všichni NY Rangers).