Gudas vyniká jako hvězda zápasu s další brankou a útočí na svůj osobní rekord.

Gudas vyniká jako hvězda zápasu s další brankou a útočí na svůj osobní rekord.

Včera se odehrálo několik zajímavých zápasů v NHL, ve kterých se představili i čeští hokejisté. Tomáš Hertl přispěl k výhře San Jose dvěma góly, ale nakonec se Montreal radoval z vítězství po samostatných nájezdech. Ondřej Palát přihrál na jediný gól New Jersey, které však prohrálo s Columbusem. David Pastrňák a Pavel Zacha si připsali asistenci na gól Bostonu, který však podlehl Detroitu. Toronto nestačilo na Chicagu, i když David Kämpf přihrál na jednu branku. Filip Hronek přispěl asistencí k výhře Vancouveru nad Seattlem.

Včera do hry nezasáhli čeští brankáři Petr Mrázek (Chicago), Vítek Vaněček (New Jersey), Lukáš Dostál (Anaheim) a Daniel Vladar (Calgary), kteří plnili roli náhradníků.

Los Angeles vyhrál devátý zápas sezony, když porazil Anaheim. Klíčový náskok si vypracoval již v úvodních 23 minutách, kdy vedl 4:0. Kevin Fiala se dvěma góly podílel na tomto úspěchu.

Anaheim sice snížilo na 1:4, ale nakonec prohrálo s Los Angeles. Český bek Radko Gudas má po odehrané čtvrtině základní části na kontě čtyři branky a může atakovat svůj nejlepší výkon z ročníku 2016/17, kdy v dresu Philadelphie skóroval šestkrát. Gudas byl nejvýraznějším hráčem zápasu a v závěru druhé třetiny ještě trefil tyčku.

San Jose vedlo díky Hertlovi 2:0, ale Montreal dokázal vyrovnat a nakonec zvítězit v samostatných nájezdech. Hertl v pátém kole neuspěl s bekhendovým zakončením.

V dalších zápasech NHL zaznamenali vítězství týmy Detroit, Columbus, Edmonton, Nashville, Los Angeles, Buffalo, NY Islanders, Winnipeg, Tampa Bay, Calgary, Colorado, NY Rangers, Vancouver.