Djokovič odmítl podstoupit dopingovou zkoušku v Davis Cupu, což je neobvyklé.

Djokovič odmítl podstoupit dopingovou zkoušku v Davis Cupu, což je neobvyklé.

Tenisový hráč Novak Djokovič vyjádřil své rozhořčení nad předzápasovými kontrolami, které musel absolvovat před zápasem ve čtvrtfinále Davisova poháru. Djokovič tvrdí, že ho kontrolovali hodinu a půl před zápasem, což ho vyvedlo z koncentrace a připravenosti na utkání.

Djokovič se s týmto druhem kontroly ještě nikdy nesetkal a označil ji za neuvěřitelnou. Během své dvacetileté kariéry si nikdy nemusel podstoupit takovou kontrolu před zápasy. Hráči mají povinnost podstoupit dopingovou kontrolu, ale obvykle se to děje po zápase, nikoliv před ním.

Djokovič se s komisaři pohádal a vyjádřil svou nelibost nad tím, že ho sledovali hodiny. Považuje to za příliš velký zásah do jeho soukromí a koncentrace před zápasem. Hráč se nebrání proti kontrolám, ale domnívá se, že by měly existovat určité hranice a pravidla pro jejich provádění.

Nakonec Djokovič souhlasil s kontrolou po zápase, což je standardní postup. Podle informací z listu Marca byli kapitáni všech osmi týmů závěrečného turnaje Davisova poháru předem informováni o tom, že hráči budou podrobeni předzápasovým kontrolám.

Djokovič je vítěz rekordních 24 grandslamových titulů. V Davisově poháru reprezentuje Srbsko a ve čtvrtfinále porazil britského hráče Camerona Norrieho dvakrát 6:4. Srbský tým tak zvítězil 2:0 a postoupil do semifinále, kde se utká s Itálií.