Liverpool udržel remízu ve vysoce očekávaném zápase proti City, ale Arsenal má stále šanci na první místo.

Liverpool udržel remízu ve vysoce očekávaném zápase proti City, ale Arsenal má stále šanci na první místo.

Manchester City a Liverpool remizovali v zápase 13. kola anglické fotbalové ligy. V 27. minutě poslal City do vedení kanonýr Haaland, který tak dosáhl svého 50. gólu v Premier League. Tímto milníkem překonal rekordmana Andyho Colea o 17 utkání. Haaland se navíc stal nejlepším střelcem ligy se 14 trefami. Ve druhém poločase měli domácí několik šancí na zvýšení náskoku, ale nakonec udeřil Liverpool. Salah našel na hranici vápna Alexandera-Arnolda, který podobnou střelou jako Haaland vyrovnal.

Manchester City tak ztratil ve druhém zápase za sebou, před reprezentační pauzou remizovali 4:4 na hřišti Chelsea. Liverpool prodloužil svou ligovou sérii bez porážky na pět zápasů a zůstává jen o bod za obhájci titulu.

V ostatních zápasech 13. kola se střetnou týmy Burnley – West Ham, Luton – Crystal Palace, Newcastle – Chelsea, Nottingham – Brighton a Sheffield United – Bournemouth. Ve večerním zápase se pak utkají Brentford – Arsenal.

V tabulce vede Manchester City s 29 body, následuje Liverpool se 28 body a Arsenal s 27 body. Na čtvrtém místě se nachází Tottenham s 26 body a pátá je Aston Villa se 25 body.

Ještě jedna poznámka k tabulce – tým Everton přišel o 10 bodů jako trest za porušení finančních pravidel.