Max Verstappen suverénně ovládl poslední letošní kvalifikaci formule 1

Max Verstappen suverénně ovládl poslední letošní kvalifikaci formule 1

V dnešním článku se podíváme na výsledky kvalifikace před zítřejší Velkou cenou Abú Zabí. Trojnásobný světový šampion Max Verstappen porazil o pouhých 139 tisícin sekundy Charlese Leclerca s Ferrari, zatímco třetí místo obsadil Oscar Piastri s McLarenem.

Verstappen si díky tomuto výsledku připsal již 32. pole position ve své kariéře, čímž vyrovnal výkon mistra světa z roku 1992 Nigela Mansella. Jeho výkon je opravdu pozoruhodný a ukazuje, jak silný je tento mladý jezdec.

Jednou z největších senzací první části kvalifikace bylo vyřazení Carlose Sainze juniora. Pilot Ferrari se potýkal s problémy po včerejší havárii v tréninku a ještě více zhoršil svou výchozí pozici pro zítřejší závod. Boj o čtvrté místo s Fernandem Alonsem v Aston Martinu a jezdcem McLarenu Landem Norrisem bude pro něj tedy ještě těžší.

Nejlepší místo na startu si z tohoto tria vybojoval pátý Norris, který na dvojici Sainz – Alonso ztrácí pouhých pět bodů. Španěl Alonso skončil v kvalifikaci na sedmém místě.

Druhá část boje o pole position byla velmi napínavá, ačkoli Lewis Hamilton těsně vypadl. Jeho týmový kolega z Mercedesu George Russell ho předstihl a zajistil si lepší pozici na startu.

Velká cena Abú Zabí se uskuteční zítra od 14 hodin SEČ za denního světla a bude končit přibližně za hodinu a půl již pod umělým osvětlením. Těšíme se na zajímavý závod a uvidíme, jak se jezdci umístí na konečném žebříčku.