Salač ukončil spolupráci s týmem Gresini na sedmnáctém místě

Salač ukončil spolupráci s týmem Gresini na sedmnáctém místě

Český jezdec se po vydařené kvalifikaci vydal do závodu ze třetí řady. Jenže v prvním kole se musel po nezaviněném kontaktu se soupeřem vyhnout ležícím jezdcům a vydat do štěrkové únikové zóny. To ho výrazně zpomalilo a propadl se až na konec třetí desítky.

V té chvíli začala stíhací jízda jezdce stáje QJMoto Gresini a v polovině závodu byl 21letý závodník na 19. pozici. Ztráta na bodovanou patnáctku byla však už velká a Salač dotáhl svoje snažení na 17. pozici.

Český závodník se na španělské trati rozloučil s týmem Gresini, příští rok bude v Moto2 pokračovat v barvách stáje Marc VDS.

Vítězstvím v závěrečné Velké ceně sezony se domácí jezdec Fermín Aldeguer vyšvihl na konečnou třetí příčku v MS. O titulu jeho krajana Pedra Acosty i druhém místě italského závodníka Tonyho Arbolina bylo už rozhodnuto dříve.

V nejslabší třídě si pro první letošní vítězství dojel Japonec Ajumu Sasaki na Husqvarně, který ale boj o titul mistra světa se španělským jezdcem Jaume Masiou v sedle Hondy prohrál už v minulém závodě.

Tovární pilot GasGasu a nováček David Alonso dnešní druhou pozici uhájil pro Kolumbii cenné třetí místo v konečném pořadí letošní sezony Moto3.

Ve Valencii je dnes na programu ještě závod MotoGP, v němž se rozhodne o držiteli titulu mezi obhájcem Francescem Bagnaiou a jeho vyzyvatelem Jorge Martinem ze Španělska. Oba jezdce Ducati dělí 14 bodů, takže Italovi stačí k jistotě titulu dojet pátý.