Francouzský pilot Pourchaire se stal šampionem „brány do F1“, Staněk obsadil osmnácté místo.

Francouzský pilot Pourchaire se stal šampionem „brány do F1“, Staněk obsadil osmnácté místo.

Roman Staněk, český jezdec formule 3, zakončil svou premiérovou sezónu na dvanáctém místě v celkovém hodnocení. S celkovým ziskem 15 bodů se umístil na osmnácté příčce. V posledním závodě na okruhu Yas Marina v Abú Zabí zvítězil Australan Jack Doohan, který se tímto vítězstvím posunul na konečnou třetí pozici v celkovém hodnocení.

Vítězem letošního ročníku formule 3 se stal Théo Pourchaire z Francie. Jeho rival Frederik Vesti z Dánska dojel druhý a zaostal o jedenáct bodů. Pourchaire si tímto titulem vylepšil své loňské druhé místo.

Roman Staněk, jezdec týmu Trident, měl kvůli finančním problémům ohrožen start ve finále sezóny. Přesto se rodák z Valašského Meziříčí dokázal dostat na start závodu v Abú Zabí. V páteční kvalifikaci obsadil patnácté místo a v sobotním sprintu dojel dvanáctý. Po dodatečné penalizaci pro jednoho ze soupeřů byl ale klasifikován nakonec na jedenáctém místě. V hlavním závodě na 32 kol dnes zaostal za vítězem o 43,688 sekundy.

Roman Staněk se tak v první sezóně ve formuli 3 dokázal šestkrát bodovat, což je skvělý výsledek. Jeho nejlepším umístěním bylo páté místo ve sprintu v Rakousku. I přes finanční potíže se Staněk dokázal prosadit a ukázat svůj talent na mezinárodní scéně formule 3.