Německá vítězství vyřadila krále posledních let; Krčmář zaznamenal nejlepší český výsledek

Německá vítězství vyřadila krále posledních let; Krčmář zaznamenal nejlepší český výsledek

V nedávném závodě Světového poháru v biatlonu v švédském Östersundu se stalo několik zajímavých věcí. V mužské kategorii překvapivě zvítězil Němec Roman Rees, který si připsal dvě trestné minuty na prvních dvou střeleckých položkách, ale poté se zlepšil a dokázal se dostat na první místo. Druhé místo obsadil také Němec Justus Strelow a třetí byl Johannes Thingnes Bø z Norska.

Čeští reprezentanti se v tomto závodě tolik nevydařili. Michal Krčmář skončil na 14. místě s dvěma trestnými minutami, Ondřej Moravec obsadil 28. místo s jednou chybou při střelbě. Adam Václavík a Jakub Štvrtecký skončili na 59. a 60. místě. Mikuláš Karlík se umístil na 88. příčce se šesti chybami při střelbě.

Krčmář po závodě litoval zejména druhé nepřesné rány na střelnici, která ho stála lepší umístění. Uvedl, že se cítil dobře a že všechny čtyři střelecké položky zvládl. Nicméně, za dva zásahy je příliš. Přesto si ale pochvaluje konečné umístění.

Další české reprezentantky se na střelnici také trápily. Markéta Davidová nasbírala pět trestných minut a nezachránil ji ani šestý nejlepší běžecký čas. Tereza Vinklárková skončila na 70. místě se třemi chybami při střelbě a Lucie Charvátová minula sedm terčů a obsadila 82. místo. Jessica Jislová kvůli nachlazení do závodu neodstartovala.

V ženské kategorii zvítězila italská biatlonistka Lisa Vittozziová, která obhajuje malý křišťálový glóbus v této disciplíně. Druhé místo obsadila Franziska Preussová se ztrátou jediné desetiny sekundy a třetí byla Vanessa Voigtová se ztrátou 10,1 sekundy.

Celkově se tento závod vyznačoval tím, že němečtí biatlonisté překazili očekávanou norskou dominanci. Za Reesem se na druhé místo prosadil Justus Strelow a třetí skončil Johannes Thingnes Bø. Johannes Bø, který byl v minulých letech suverénním vítězem, minul dva terče a za vítězem zaostal o 25 sekund.

Celkově se jednalo o zajímavý závod, který přinesl několik překvapení a zajímavých momentů. Biatlonisté i biatlonistky museli bojovat s obtížnou střelbou, ale i tak se podařilo dosáhnout dobrých výsledků.