Italové získali Davis Cup po 47 letech. Sinner porazil kanára ve rozhodujícím duelu.

Italové získali Davis Cup po 47 letech. Sinner porazil kanára ve rozhodujícím duelu.

Italský tenista Matteo Arnaldi získal první bod pro Itálii v Davisově poháru po výhře nad Alexeim Popyrinem. Arnaldi, který je teprve dvaadvacetiletý, se ocitl pod tlakem v rozhodujícím setu, ale dokázal odvrátit osm brejků a rozhodl o vítězství v desáté hře.

Čtvrtý hráč světa Jannik Sinner poté potvrdil roli favorita a navázal na semifinále se Srbskem. V něm porazil světovou jedničku Novaka Djokoviče, kterému nedávno podlehl ve finále Turnaje mistrů.

Sinner nedal dvaadvacetiletému Alexu De Minaurovi žádnou šanci a ve druhém setu mu dokonce nadělil „kanára“. Celý zápas trval hodinu a 22 minut a Sinner tak rozhodl o titulu. Pro Itálii je to druhé vítězství v Davisově poháru při sedmé finálové účasti.

Austrálie, která ve čtvrtfinále porazila české tenisty, stejně jako loni nedokázala zvládnout finále a promarnila šanci na 29. titul. Nejúspěšnější jsou v historii týmové soutěže pouze Američané s 32 triumfy.

Finále Davisova poháru se konalo v Málaze a skončilo výhrou Itálie nad Austrálií 2:0. Arnaldi porazil Popyrina 7:5, 2:6, 6:4 a Sinner porazil De Minaura 6:3, 6:0.