Čech ohromen reakcí fanoušků po svém debutu v hokejové lize

Čech ohromen reakcí fanoušků po svém debutu v hokejové lize

Jednačtyřicetiletý Petr Čech, bývalý brankář české fotbalové reprezentace, nedávno zaznamenal svůj debut v profesionálním hokeji. Tento rekordman v počtu startů za českou fotbalovou reprezentaci přišel do Belfastu před dvěma týdny na výpomoc z druholigového Oxford City Stars.

V sobotním utkání začal na lavičce jako náhradník Kanaďana Tylera Beskorowaného, ale trenér Adam Keefe ho v čase 55:17 poslal do hry při vedení 5:1. Čech ve zbytku utkání neinkasoval a těšil se z tohoto výjimečného momentu. „Nikdy jsem si nemyslel, že by se mi tohle mohlo podařit,“ dodal.

Fanoušci v zaplněné hale Odyssey si také vyžádali Čechův debut a jméno českého brankáře vyvolávali. „Potěšilo mě to, tak jako každého sportovce, když cítí podporu. Ale nervózní jsem nebyl, v průběhu kariéry jsem odehrál spoustu důležitých utkání,“ uvedl Čech.

Čech se začal věnovat hokeji krátce po skončení úspěšné fotbalové kariéry v roce 2019. Nejprve hrál za tým Guildford Phoenix ve čtvrté lize a poté přestoupil do Chelmsfordu, se kterým si letos zahrál finále poháru. Nyní hostuje v Belfastu a zatím není jasné, zda si angažmá v elitní britské lize prodlouží.

Petr Čech si užívá novou výzvu v hokeji a těší se na další zápasy. „Uvidíme v následujících dnech, jak se situace vyvine. Podle toho to budeme řešit, stejně jako doposud,“ uzavřel Čech.