„Po úspěšném gólu roku, parťák žádá odměnu za svou skvělou nahrávku.“

„Po úspěšném gólu roku, parťák žádá odměnu za svou skvělou nahrávku.“

Titulek: Mladý fotbalista Manchesteru United vstřelil gól roku a získává ocenění Puskáse

Ve třetí minutě zápasu se devatenáctiletý křídelník Manchesteru United, Arnau Garnacho, blýskl neuvěřitelným gólem. Přesnou přihrávku od Dioga Dalota zpracoval a kopem přes hlavu poslal míč do sítě. Tento gól okamžitě zaznamenal obrovský ohlas a Garnacho si je jistý, že si přijde pro ocenění Puskásovy ceny za nejhezčí gól roku.

Dalot není jediný, kdo věří, že Garnacho si toto prestižní ocenění zaslouží. Argentinská hvězda září superlativy od odborníků i fanoušků z celého světa. „Ano, tohle byl nejspíš gól roku. Velkolepý moment,“ uvedl trenér „Červených ďáblů“ Erik ten Hag. „Neuvěřitelné, brácho,“ dodal Dalot. Dokonce i legenda Manchesteru United Roy Keane, který obvykle své následovníky nemilosrdně kritizuje, byl nadšený. „Brilantní gól. Těžko se mi o tom mluví, protože já jsem tohle nikdy nedokázal. Většinou jsem k brankám hodně kritický, ale z tohohle ho musím vynechat. Brilantní gól,“ uvedl Keane.

Garnacho sám byl překvapený svým výkonem. „Abych byl upřímný, nemůžu tomu uvěřit, že jsem to takhle trefil,“ svěřil se rodák z Madridu, který v osmnácti letech reprezentoval Španělsko. „Vlastně jsem ten gól ani neviděl. Jen jsem slyšel reakci fanoušků a řekl jsem si: Můj bože…“ přiznal Garnacho, který oslavil svůj nádherný gól ve stylu Cristiana Ronalda, jehož je dlouholetým idolem. Ronaldo je navíc prvním držitelem ocenění Ference Puskáse za gól roku, kterého se dočkal v roce 2009. Garnacho se však musel spokojit s druhým místem za Mohamedem Salahem z Liverpoolu v roce 2018. Nicméně, zdá se, že Garnacho si toto ocenění brzy vystřihne samo.

Arnau Garnacho je talentovaným fotbalistou, který se již teď těší velkému uznání a slibuje si zářnou budoucnost ve světě fotbalu. Jeho gól je jasným důkazem jeho schopností a talentu. Očekáváme, že se ještě mnohokrát podobným způsobem blýskne na fotbalových trávnících.