Švédský sportovec zažíval nepříjemné obtíže během tréninku

Švédský sportovec zažíval nepříjemné obtíže během tréninku

Titulek: Švédský běžec na lyžích trpí bolestí při závodech v extrémních mrazech

Švédský běžec na lyžích, Calle Halfvarsson, se potýká s bolestí při závodech v extrémních mrazech. Během nedávného závodu Světového poháru ve Finsku, Halfvarsson cítil obrovskou bolest po 20 kilometrech s hromadným startem.

Na startu závodu bylo -19 stupňů Celsia, což je jen o jeden stupeň nad povolenou hranicí pro Světový pohár v běhu na lyžích. Tato teplota je extrémně náročná pro sportovce, zejména na jejich intimní partie.

Halfvarsson, který je dvojnásobným vicemistrem světa ve štafetě, již zažil podobnou situaci před několika lety. Přiznal, že je to velmi nepříjemné a strašidelné. Bolest se projevuje v rozkroku a může vést k promrznutí.

Běžec si je vědom toho, že pokračování v takových podmínkách by mohlo mít dlouhodobé následky. Plánuje proto brzy vyřešit tento problém, aby se vyhnul dalším komplikacím.

Halfvarsson dokončil závod na 18. místě s odstupem 42,3 sekundy na vítězného Nora Jana Thomase Jenssena. Poté strávil dalších deset minut ve stanu, aby si zahřál svůj penis.

Tento případ ukazuje, jak extrémní teploty mohou ovlivnit sportovce a jejich výkony. Je důležité, aby organizátoři závodů brali v úvahu tyto faktory a zajistili, aby sportovci byli chráněni před nepříznivými podmínkami.