Výsledek zápasu: Bruins ztratili proti Columbu, Česká legie v Bostonu neuspěla, Vladař vynikal.

Výsledek zápasu: Bruins ztratili proti Columbu, Česká legie v Bostonu neuspěla, Vladař vynikal.

Boston Bruins, jedno z nejlepších mužstev v NHL, zažívá v posledních zápasech nepříznivou sérii. Prohrál totiž potřetí za sebou a inkasoval celkem 17 branek. Tým se také výrazně zhoršil v defenzivních statistikách. Trenér Jim Montgomery však neviní za toto selhání brankáře, ale vidí problém v nedostatečné soudržnosti celého týmu.

V posledním zápase proti Columbusu Bruins prohrávali od 16. minuty, kdy otevřel skóre Dmitrij Voronkov. Druhou branku Blue Jackets přidal v úvodu druhé třetiny obránce Ivan Provorov. Bruins se sice snažili o zlepšení, ale jejich branky od Matthewa Poitrase a Johna Beechera nestačily na zkorigování skóre. Columbus nakonec zvítězil 5:2.

Tento zápas se stal historickým, protože poprvé v historii NHL se v jednom týmu prosadili čtyři ruské hokejové hvězdy – Voronkov, Provorov, Jegor Činachov a Kirill Marčenko. Tento úspěch jim dodává sebedůvěru a ukazuje sílu jejich týmu.

Čeští hráči v bostonském dresu se v tomto zápase příliš neprosadili. David Pastrňák skončil s dvěma zápornými body ve statistice plus minus a již 11 zápasů nedal gól ani asistenci. Jakub Lauko se také neprosadil a Jakub Zácha byl na ledě při třech inkasovaných brankách.

V dalším zápase mezi Calgary Flames a Vegas Golden Knights exceloval český gólman Vladař, který svými 27 zákroky dovedl Calgary k vítězství. Inkasoval pouze jednu branku a jeho úspěšnost zákroků byla 96,4 procenta. Calgary nakonec zvítězilo 2:1 v prodloužení.

Další výsledky z posledního kola NHL zahrnují vítězství Colorado Avalanche nad Tampa Bay Lightning 4:1, výhru San Jose Sharks nad Washington Capitals 2:1 a výhru Buffalo Sabres nad New York Rangers 5:1. Florida Panthers také zvítězila nad Ottawa Senators 5:0.

Buffalo se díky tomuto vítězství přiblížilo pozicím zajišťujícím play off na rozdíl jediného bodu. Rangers zůstávají na čele Východní konference. Florida Panthers také zaznamenala výhru po dvou prohrách, přičemž Dominik Kubalík přispěl k vítězství dvěma zápornými body.

Celkově lze říci, že poslední kolo NHL přineslo zajímavé zápasy a výsledky. Boston Bruins se potýká s nepříznivou sérií, zatímco Calgary Flames a Colorado Avalanche zaznamenaly vítězství díky skvělým výkonům svých gólmanů. Florida Panthers a Buffalo Sabres se přiblížily pozicím zajišťujícím play off.