Sparta získala vítězství nad Betisem a přiblížila se jarní Evropě

Sparta získala vítězství nad Betisem a přiblížila se jarní Evropě

Sparta Praha se stala českým šampionem před vyprodanou Letnou, kde se utkala s Betisem Sevilla. S vítězstvím 1:0 po třech zápasech si zajistila minimálně jarní start v nižší Evropské konferenční lize. Dnes se rozhodne, zda se dostane do další fáze, pokud Glasgow Rangers porazí Aris Limassol. Skupinové boje zakončí Pražané 14. prosince na Kypru.

V utkání proti Betisu nastoupil Sparťanský kapitán a stoper Krejčí, naopak jeho parťák z obrany Sørensen chyběl ze zdravotních důvodů. První poločas nabídl opatrnou hru z obou stran. Sparťanský brankář Vindahl vyrazil Fekirovu střelu k tyči. Osmnáctiletý Diao pohotově přihrál Iglesiasovi, který se zbavil Vitíka, ale vyběhnutého Vindahla nepřekonal. Na opačné straně Haraslínova střela zpoza vápna bez problémů skončila v rukavicích Silvy.

Ve druhém poločase pokračovala opatrná hra, ale ve 54. minutě se Sparťané prosadili. Preciado rychle vhodil aut, Kuchta si pokryl míč před dotírajícími Rodríguezem a Rocou, nahrál Haraslínovi a slovenský reprezentant střelou z hranice šestnáctky rozhodl o vítězství Sparty. Haraslín si tak připsal již 11. soutěžní gól v dresu Pražanů.

Betis se snažil odpovědět, ale střelu střídajícího Isca vyrazil stoper Panák. Hosté dál pokračovali ve stupňujícím se tlaku, Vindahl vyrazil dalekonosnou ránu Rodrígueze. Obránce Abner nacentroval do šestnáctky na bližší tyč a Iglesias hlavičkoval do boční sítě. Iscův centr proletěl těsně vedle sparťanské branky. Sparťané mohli uklidnit v závěru duelu, ale Zelený ve skluzu na zadní tyči na Laciho přihrávku nedosáhl.

Sparta porazila Betis až ve druhém z posledních 22 utkání s španělským soupeřem. Naopak Betis prohrál poprvé po 21 zápasech a 13 soutěžních utkáních.

Sparta doma v této sezoně v dosavadních 13 soutěžních duelech v normální hrací době neprohrála a vyhrála devět z posledních deseti zápasů. Betis našel přemožitele poprvé od 21. září a 13 soutěžních utkáních.

V tabulce skupiny C Evropské ligy je Betis Sevilla na prvním místě se 7 body, následuje Glasgow Rangers se 7 body, Sparta Praha se 7 body a Aris Limassol s 3 body.