Fiorentina vítězí nad Genkem díky Barákovi, Slovan Bratislava postupuje do jarní části

Fiorentina vítězí nad Genkem díky Barákovi, Slovan Bratislava postupuje do jarní části

Slovan Bratislava s Jaromírem Zmrhalem v základní sestavě zvítězil na hřišti Klaksvíku 2:1 a také má jisté jaro. Záložník Roman Macek nastoupil v dresu Lugana na hřišti Bodø/Glimt v 63. minutě a byl při porážce 2:5. Tomáš Pekhart sledoval prohru své Legie Varšava 1:2 na hřišti Aston Villy pouze jako náhradník.

V prvním poločase v Astaně měl několik šancí včetně penalty ve 12. minutě domácí gambijský útočník Darboe, ale žádnou nevyužil. Po přestávce byli mnohem aktivnější hráči Dinama a do vedení je ve 48. minutě dostal devatenáctiletý Vidović, který v klubu hostuje z Bayernu Mnichov. Výhru v závěru pečetil Kaneko. Dinamo uspělo po třech porážkách. Chorvatský mistr má na druhém místě v tabulce šest bodů, Astana i Ballkani po čtyřech.

Spartak Trnava už měl jistotu vyřazení, bulharský mistr potřeboval vyhrát. Ludogorec šel do vedení v 74. minutě po gólu Duaha, ale o čtyři minuty později srovnal svým třetím gólem v tomto ročníku EKL Erik Daniel. Hosté v 86. minutě neproměnili penaltu, přesto se výhry dočkali. V páté minutě nastavení jim zajistil tři body Tissera. Skupinu H vede Nordsjaelland s deseti body, Ludogorec a Fenerbahce mají po devíti.

Barák odehrál proti Genku v dresu Fiorentiny 59 minut a byl u branek spoluhráče Martíneze Quarty a hostujícího Kayembeho. Vítězství trefil González z penalty v 82. minutě. Fiorentina v posledním kole skupiny zavítá do Budapešti, kde se střetne s druhým Ferencvárosem o přímý postup do osmifinále.

Bratislavský Slovan od 17. minuty prohrával po trefě Mikkelsena, ale o sedm minut později srovnal Kucka. A šestatřicetiletý slovenský matador byl i tím, kdo v 62. minutě vstřelil vítězný gól. Svěřenci Vladimíra Weisse v posledním zápase skupiny vyzvou Olimpiji Lublaň. V případě, že zvítězí a Lille neporazí doma Klaksvík, stane se slovenský mistr vítězem skupiny.

Mackovo Lugano po vysoké prohře v Norsku přišlo o možnost postupu z „déčka“, pokračovat budou Club Bruggy a Bodø/Glimt.

Legia Varšava s Pekhartem je ve skupině E druhá a v posledním kole se utká o postup s třetím Alkmaarem. Polskému týmu stačí remíza.

Fotbalová Evropská konferenční liga – 5. kolo:

Skupina A:

Klaksvík – Slovan Bratislava 1:2. Branky: 17. Mikkelsen – 24. a 62. Kucka.

Olympija Lublaň – Lille 0:2. Branky: 15