Jurečka překvapen fanoušky, kteří ho polonazí, a ocení dar z nebes.

Jurečka překvapen fanoušky, kteří ho polonazí, a ocení dar z nebes.

Fotbalový zápas mezi Pražany a týmem Sheriff skončil výhrou Pražanů 3:2. Tímto vítězstvím se Pražané dostali na první místo tabulky s náskokem dvou bodů před týmem AS Řím.

V 19. minutě otevřel skóre zápasu Jurečka, který pohotově usměrnil do sítě půzemní centr od obránce Bořila. „Bylo to trochu dílem náhody. Bořo skvěle nacentroval, byl jsem tam, chtěl jsem to jen trochu prodloužit. Že to dopadlo takhle, za to jsem samozřejmě rád,“ řekl Jurečka.

Pražané měli v prvním poločase mnohem více šancí a mohli odcházet do kabin za stavu 3:0, ale bohužel dostali gól na 1:1, což je trochu zneklidnilo. Přesto ukázali silný duch a nakonec vyhráli. „O to cennější to je, takové vítězství mám rád,“ doplnil Jurečka.

Nejlepší střelec minulého ligového ročníku se po rozpačitém úvodu této sezony dostává do střelecké pohody. „Myslím, že v očích spousty lidí ještě nemám tu formu z předchozí sezony, protože každý si myslí, že budu dávat každý zápas čtyři góly. Takže do té formy je ještě daleko. Jsem rád, že mi to tam padá. Hlavně jsem rád, že jsme to zvládli,“ pochvaloval si Jurečka.

Zápas se hrál ve velké zimě a před poloprázdnými tribunami. Velmi slyšet tak bylo zhruba 150 slávistických fanoušků. „Ke konci skandovali i polonazí. Za mě velký respekt, klobouk dolů před nimi,“ uvedl Jurečka.

Pražané se díky vítězství dostali na první místo tabulky s náskokem dvou bodů před týmem AS Řím. Pokud za 14 dní porazí doma Servette Ženeva, bez ohledu na výsledek druhého utkání, postoupí z prvního místa přímo do osmifinále.

„Před posledním zápasem máme výhodu jak domácího prostředí, tak dvou bodů před Římem. Teď musíme udělat všechno pro to, abychom to neprohospodařili, skupinu vyhráli a měli jisté osmifinále,“ doplnil Jurečka.