Brankář v NHL překonal historii gólem přes celé hřiště – video

Brankář v NHL překonal historii gólem přes celé hřiště – video

Osmadvacetiletý kanadský brankář Tristan Jarry se stal prvním brankářem v dresu Pittsburgh Penguins, který vstřelil gól s tučňákem na hrudi. Tento historický okamžik se odehrál během power play soupeře, kdy Jarry dostal puk přímo na hokejku a vystřelil do sítě. Byl to jeho první gól ve 223. zápase v základní části NHL.

Tento úspěch je velmi vzácný, protože jen velmi málo brankářů dokáže skórovat. Sidney Crosby, kapitán Pittsburgh Penguins, prohlásil, že je rád, že se to Tristanovi Jarrymu povedlo. Jarry je druhým brankářem v historii NHL, který skóroval jak v NHL, tak i ve druhé nejvyšší soutěži AHL. V roce 2018 skóroval za tým Wilkes-Barre/Scranton Penguins do prázdné klece soupeře Springfieldu a stal se tak prvním brankářem v historii farmářského týmu Pittsburghu, který se zapsal do listiny střelců.

Tristan Jarry je celkově čtrnáctým brankářem v historii NHL, který skóroval. Podařilo se mu to ve stejném počtu zápasů jako Martinu Brodeurovi, který skóroval třikrát, a Ronu Hextallovi, kterému se to povedlo dvakrát. Naposledy se gólem radoval brankář Linus Ullmark z týmu Boston Bruins, který v únoru letošního roku pečetil vítězství nad Vancouverem.

Tristan Jarry si tímto gólem zapsal své jméno do historie NHL a ukázal, že brankáři mohou být nejenom vynikajícími obránci, ale také útočníky. Tento okamžik je pro něj a pro fanoušky Pittsburgh Penguins něčím opravdu speciálním a nezapomenutelným.