Krejčí, vítěz Stanleyova poháru, definitivně ukončil kariéru, Mistrovství světa je ohroženo

Krejčí, vítěz Stanleyova poháru, definitivně ukončil kariéru, Mistrovství světa je ohroženo

Vítěz Stanleyova poháru z roku 2011, David Krejčí, se v této sezóně nenachází na ledě. Avšak v létě oznámil, že uvažuje o návratu na led, aby se případně mohl představit na květnovém mistrovství světa v Praze.

Důvodem Krejčího rozhodnutí je jeho zranění v dolní polovině těla, které ho limituje natolik, že se nemůže dostat do pořádného tréninku a zátěže. Toto rozhodnutí bylo učiněno po konzultaci s lékařem, který Krejčímu doporučil odpočinek a rehabilitaci.

Krejčí je český hokejový útočník, který se proslavil svými výkony v dresu Boston Bruins. V roce 2011 pomohl týmu k zisku Stanleyova poháru, což je nejprestižnější trofej v severoamerické NHL. Krejčí byl v této sezóně jedním z klíčových hráčů Bruins a jeho absence na ledě je pro tým velkou ztrátou.

Mistrovství světa v Praze je velkou událostí pro český hokej a Krejčí byl jedním z hráčů, kteří by mohli týmu přinést vítězství. Jeho případný návrat na led by byl velkou posilou pro český tým a fanoušci by se na něj jistě těšili.

Nicméně, Krejčího zdraví je prioritou a je důležité, aby se plně zotavil a vrátil do formy předtím, než se vrátí na led. Jeho rozhodnutí o účasti na mistrovství světa v Praze bude záviset na jeho zdravotním stavu a schopnosti absolvovat pořádný trénink.

Doufejme, že se David Krejčí brzy uzdraví a vrátí se na led, aby mohl opět ukázat své hokejové dovednosti a pomoci týmu k dalším úspěchům.