Juventus je první v zahraniční lize, Kolín nad Rýnem porazil Darmstadt.

Juventus je první v zahraniční lize, Kolín nad Rýnem porazil Darmstadt.

Serie A je nejvyšší italská fotbalová soutěž, která se hraje od roku 1898. Vítězem Serie A se stává tým, který nasbírá nejvíce bodů během sezóny. Nejúspěšnějším klubem v historii Serie A je Juventus Turín, který získal již 36 titulů.

V nedávném zápase Serie A se Juventus Turín utkal s týmem Monza. Pro Juve to byl historický zápas, protože porazili Monzu poprvé v historii Serie A. Navíc v tomto zápase dal Juventus své premiérové branky proti Monze. V minulé sezóně, kdy Monza hrála poprvé v nejvyšší soutěži, prohráli s Juventusem 0:1 a 0:2.

Monza se v letošní sezóně doma zatím nesetkala s porážkou ve šesti zápasech, ale tentokrát to nevyšlo. V úvodu zápasu sice Vlahovič neproměnil penaltu, ale vzápětí poslal Rabiot po rohovém kopu hlavou Juventus do vedení. V nastaveném čase se Monza radovala z branky, kterou vstřelil Carboni po centru před branku, který nedosáhl nabíhající Mota. Radost Monzy však netrvala dlouho, protože Rabiot se na pravé straně probil kolem obránce a prudkým centrem na malém vápně našel Gattiho, který skóroval.

Juventus se tímto vítězstvím posunul na první místo tabulky Serie A. Nicméně Inter Milán se může vrátit do čela, pokud vyhraje svůj zápas proti Neapoli.

V německé bundeslize se hrál zápas mezi týmy Kolín nad Rýnem a Darmstadtem. Kolín nad Rýnem vyhrál 1:0 díky gólu Selkeho ve 60. minutě. Tímto vítězstvím se Kolín nad Rýnem posunul z posledního místa na 15. příčku tabulky.

Ve španělské La Lize se hrál zápas mezi týmy Las Palmas a Getafe. Las Palmas vyhrál 2:0 díky gólům Arauja a Herrery. V tabulce La Ligy vede Real Madrid následovaný Gironou a Atléticem Madrid.

V francouzské Ligue 1 se hrál zápas mezi týmy Remeš a Štrasburk. Remeš vyhrál 2:1 díky gólům Richardsona a Daramyho. V tabulce Ligue 1 vede Paris St. Germain před Nice a Monakem.

To je krátký přehled nejnovějších výsledků a tabulek z nejvyšších fotbalových soutěží v Evropě.