Kouč Belgie vyzývá k prohlídce Slovenska, turecký komentátor hodnotí českou náladu.

Kouč Belgie vyzývá k prohlídce Slovenska, turecký komentátor hodnotí českou náladu.

Přečtěte si ohlasy na los skupin závěrečného turnaje fotbalového mistrovství Evropy 2024, který příští rok uspořádá Německo.

Fotbalové mistrovství Evropy je jedním z nejprestižnějších sportovních událostí na evropském kontinentu. Každé čtyři roky se nejlepší fotbalové týmy z celé Evropy utkají o titul evropského šampiona. V roce 2024 bude pořadatelem tohoto prestižního turnaje Německo. Nedávno byl ve Frankfurtu uspořádán los skupin, který určil složení jednotlivých skupin pro závěrečný turnaj.

Losování skupin je vždy velmi očekávanou událostí, která vyvolává velkou pozornost mezi fanoušky i fotbalovými experti. V případě mistrovství Evropy 2024 nebylo jinak. Los probíhal ve Frankfurtu za přítomnosti významných fotbalových osobností a byl sledován miliony fanoušků po celém světě.

Po losování byly zveřejněny skupiny, ve kterých se týmy utkají v základní části turnaje. Zápasy se budou hrát v různých městech po celém Německu, což přidává na atraktivitě tohoto mistrovství.

Skupina A je považována za tzv. „skupinu smrti“. Týmy, které se zde utkají, jsou Německo, Francie, Itálie a Nizozemsko. Všechny tyto týmy patří mezi nejlepší na světě a jejich vzájemné souboje slibují velkou fotbalovou podívanou. Fanoušci se již nemohou dočkat, až se tyto týmy střetnou na hřišti.

Skupina B je složena z Anglie, Španělska, Portugalska a Polska. Tato skupina také nabízí zajímavé souboje mezi týmy s bohatou fotbalovou historií. Anglie a Španělsko jsou považovány za favority skupiny, ale Portugalsko s Cristiano Ronaldem a Polsko s Robertem Lewandowskim by neměly být podceňovány.

Skupina C zahrnuje Belgie, Chorvatsko, Švédsko a Rakousko. Belgie je momentálně jedním z nejsilnějších týmů na světě a očekává se, že postoupí ze skupiny jako první. Chorvatsko, které se nedávno stalo vicemistrem světa, bude chtít potvrdit svou kvalitu. Švédsko a Rakousko jsou také týmy, které mají své ambice.

Skupina D je složena z Dánska, Turecka, Ruska a Ukrajiny. Tato skupina je považována za jednu z vyrovnanějších, kde žádný tým nemá jasnou roli favorita. Všechny týmy mají své silné stránky a bude zajímavé sledovat, který z nich postoupí do další fáze turnaje.

Los skupin mistrovství Evropy 2024 vyvolal mezi fanoušky velkou euforii a diskuse. Každý má své favority a předpovědi, jak se jednotlivé tý