Dlouhodobé zdraví je klíčem k úspěchu v tenise: Muchová a Wilander věří v příštím roce

Dlouhodobé zdraví je klíčem k úspěchu v tenise: Muchová a Wilander věří v příštím roce

Tenistka z Olomouce, kterou pravidelně brzdí zranění, prožila úžasnou sezónu. Finále French Open, semifinále US Open a zakončení sezony v první osmičce žebříčku jsou jen některé z jejích úspěchů. Její výkony neunikly pozornosti tenisových odborníků, kteří ji řadí mezi největší naděje pro příští sezony.

Televizní stanice Eurosport ji zařadila mezi čtyři hráčky, u kterých je nejpravděpodobnější, že si příští rok dojdou pro premiérový grandslamový titul. Její všestranná hra, která se hodí na trávu i tvrdé povrchy, jí dává velkou šanci na úspěch.

Sedmadvacetiletá tenistka si získala i obdiv bývalého prvního hráče světa a švédského tenisového experta Matsa Wilandera. Podle něj je to nejkomplexnější hráčka na ženském okruhu. Nicméně dodal, že musí zůstat fit a zdravá, protože zraněné zápěstí ji připravilo o účast na závěrečném Turnaji mistryň.

Mezi další kandidátky na vyhraní grandslamového turnaje Eurosport zařadil také Američanku Jessicu Pegulaovou, Madison Keysovou a Tunisanku Uns Džábirovou. Džábirová je známá svým smolným osudem ve finále grandslamů, když prohrála již ve třech z nich.

Uplynulá tenisová sezóna ukázala, že ženský tenis nabízí velký prostor pro nečekané šampionky na grandslamu. První grandslam své kariéry ovládla Běloruska Aryna Sabalenková, v New Yorku triumfovala mladická Američanka Coco Gauffová a česká šampionka Markéta Vondroušová šokovala odborníky jako nenasazená vítězka Wimbledonu.

Rok 2024 tak může přinést další překvapení a nečekané šampionky. Je jen otázkou, která tenistka zazáří a získá svůj první grandslamový titul.