Frustrace Vrány: Proseděl třetinu zápasů a tohle si nepředstavoval.

Frustrace Vrány: Proseděl třetinu zápasů a tohle si nepředstavoval.

Hokejový tým St. Louis Blues vstoupil do aktuální sezony NHL jako outsider, ale překvapivě se dostal do play off. I když se všechny oči upíraly na hvězdy týmu, jako je například Vladimir Tarasenko, jedno jméno zaujalo méně pozornosti – Jakub Vrána.

Vrána, který je šestadvacetiletý çeský hokejista, se umístil na 15. místě v produktivitě týmu. V 17 odehraných zápasech zaznamenal pouze 6 bodů, vstřel dvakrát a jeho průměr gólů na utkání je pouze 0,12. To je nejnižší hodnota, kterou kdy Vrána dosáhl v NHL. Jeho nejlepší sezona byla v roce 2014, kdy dosáhl průměr 0,14 gólu na utkání.

Navíc, Vrána sedmkrát nebyl zařazen do základní sestavy a zmeškal tak téměř třetinu zápasů. Před sezónou mu trenér Craig Berube sdělil, aby pracoval na svém výkonu a zvýšil svou soutěživost. Vrána se snaží zůstat pozitivní a doufá, že dostane další příležitost.

Vrána naposledy nastoupil 28. listopadu v zápase proti Minnesotě. Od té doby byl tříkán na tribuně, zatímco jeho mladší spoluhráči dostávali příležitost hrát. Vrána se však nevzdálá a stále vêří, že se vrátí do hry.

Vránovo současné trápení je překvapivé, protože v minulé sezóně se mu dařilo. V 20 zápasech posbíral 14 bodů, z toho 10 gólů. Před příchodem do St. Louis cítil od trenéra důvěru a snažil se ukázat své schopnosti. Teď se však musí vyrovnat s tím, že jeho výkony nejsou na takové úrovni, jakou by si představoval.

Vrána však věří, že se zlepší a najde způs