Arsenal zachránil vítězství na hřišti outsidera díky gólu v nastaveném čase

Arsenal zachránil vítězství na hřišti outsidera díky gólu v nastaveném čase

Favorizovaný Arsenal měl za čtvrtým vítězstvím za sebou kostrbatou cestu. Na hřišti nováčka, který je v tabulce sedmnáctý, díky brankám Gabriela Martinelliho a Gabriela Jesuse dvakrát vedl. Za domácí ale hlavičkami po rozích srovnali nejprve Gabriel Osho a Elijah Adebayo. V 57. minutě se dokonce dostali do vedení poté, co Ross Barkley prostřelil nejistého brankáře Davida Rayu. Tři minuty nato ale střelou zblízka vyrovnal Kai Havertz a v závěrečném tlaku anglický reprezentant Rice přesnou hlavičkou k tyči po centru kapitána Martina Ødegaarda rozhodl o tříbodovém zisku pro lídra tabulky. Luton zůstal dva body nad pásmem sestupu.

Wolverhampton porazil 1:0 předposlední Burnley a posunul se ke klidnějšímu středu tabulky na 12. místo. Jediný gól zápasu padl ve 42. minutě po chybě Sandera Bergeho, který ztratil míč na hraně vlastního pokutového území, a akci zakončil svou osmou brankou sezony Hwang Hi-čhan.

V aktuální tabulce anglické fotbalové ligy vede Arsenal s 36 body, následovaný Liverpoolem s 31 body a Manchester City s 30 body. Na čtvrtém místě se nachází Aston Villa s 29 body a pátý je Tottenham s 27 body. Everton přišel o 10 bodů jako trest za porušení finančních pravidel a momentálně se nachází na osmnáctém místě s 7 body.

Zdroj: https://www.sport.cz/fotbal/anglie/clanek/1707914-favorizovany-arsenal-v-lutonu-zvitezil-4-3-a-je-lider-tabulky.html