Název: Plánovaný turnaj elitních reprezentací NHL s minimálním zájmem o český tým

Název: Plánovaný turnaj elitních reprezentací NHL s minimálním zájmem o český tým

NHL se v posledních letech neúčastnila žádné mezinárodní akce od Světového poháru v roce 2016. Naposledy se zúčastnila zimních olympijských her v Soči v roce 2014. Avšak nyní se zdá, že by se mohla situace změnit. Komisionář NHL Gary Bettman nedávno oznámil, že liga plánuje uspořádat nový turnaj, který by mohl být předzvěstí návratu NHL na olympijské hry.

Bettman uvedl, že i když to zatím není definitivně potvrzeno, liga se na toto téma zaměřuje. Jednání Rady guvernérů NHL trvalo dva dny a jednotlivé zápasy turnaje by se mohly hrát na různých místech. Bettman však zdůraznil, že toto rozhodnutí je pouze začátkem a doufá, že brzy budou hotové i plány ohledně Světového poháru.

Bettman také uvedl, že cílem NHL je mít olympijské hry, následované Světovým pohárem, a to v cyklu po dvou letech. Liga se v současnosti jedná s Mezinárodním olympijským výborem a IIHF o podmínkách účasti na olympijských hrách v roce 2026 v Itálii.

Hráči NHL mají zájem o účast na olympijských hrách a liga se snaží vyjít vstříc jejich přání. Bettman uvedl, že liga bude co nejflexibilnější a bude se snažit připravit plán pro tu konkrétní sezonu.

Zatím není jasné, jaké budou podmínky účasti hráčů NHL na olympijských hrách v budoucnosti. Avšak tato nová iniciativa naznačuje, že se liga snaží najít kompromis a vrátit se na mezinárodní scénu. Fanoušci hokeje by tak mohli brzy vidět své oblíbené hráče soutěžit na nejprestižnějších mezinárodních turnajích.