Čtyři hokejisté potrestáni za napadení rozhodčího

Čtyři hokejisté potrestáni za napadení rozhodčího

Asociace profesionálních klubů ledního hokeje nedávno informovala na svém webu o udělení disciplinárních trestů několika hráčům. Tato situace je výjimečná, protože v předchozích 24 kolech se disciplinární komise musela zabývat pouze jedním podnětem tohoto typu.

Hráči Mikliš a Frolík navíc obdrželi pokutu ve výši 10 procent své základní měsíční odměny za své nevhodné chování. Mikliš se provinil během nedělního zápasu Sparty v Karlových Varech, který skončil výsledkem 3:0. Hvězda Rytířů Frolík poslal rozhodčího na led v utkání s Českými Budějovicemi na začátku třetí třetiny, které Kladno prohrálo 3:6.

Lídr Olomouce Macuh porušil pravidla během zápasu v Mladé Boleslavi, který skončil výsledkem 4:2. Ondřej Kaše srazil rozhodčího ve 47. minutě zápasu ve Vítkovicích, kde Litvínov prohrál 2:6. Dvojzápasový trest je nejnižším možným trestem, který může být udělen.

„Při svém rozhodnutí zohlednila komise zkušenosti a trendy ve vyspělých hokejových soutěžích a dospěla k závěru, že ve všech případech byla naplněna skutková podstata přestupku,“ uvedl předseda komise Viktor Ujčík.

V rychlém řízení komise udělila také další tři tresty. Denis Zeman z Litvínova bude mít na jedno kolo zastavenou činnost za sekání. Andrej Nestrašil z Třince obdržel pokutu ve výši 20 000 korun za nesportovní chování, za které byl vyloučen do konce utkání s Pardubicemi. Radek Smoleňák z Kladna přijde o deset procent své měsíční odměny, protože falešně nafilmoval pád.

Tato situace ukazuje, že disciplinární komise je velmi důležitou součástí ledního hokeje a dbá na dodržování pravidel a fair play. Tresty jsou udělovány s ohledem na zkušenosti a trendy ve vyspělých hokejových soutěžích. Je důležité, aby hráči respektovali pravidla a zachovali si sportovní chování na ledě.