Dva nováčci nominováni Rulíkem na Švýcarské hry, Červenka se vrací

Dva nováčci nominováni Rulíkem na Švýcarské hry, Červenka se vrací

Český výběr se příští týden ve čtvrtek utká proti Finsku v pražském zápase, poté se přesune do Curychu. Nominaci na turnaj oznámil hokejový svaz na dnešní tiskové konferenci.

V týmu se vrací bývalý kapitán Roman Červenka, Michal Kempný, Tomáš Kundrátek nebo David Kaše, kteří reprezentovali naposledy v listopadu 2021.

Sedmadvacetičlennou nominaci tvoří dva brankáři, deset obránců a 15 útočníků. V týmu je 18 hráčů, kteří v listopadu při Rulíkově premiéře pomohli reprezentaci k triumfu na turnaji Karjala.

V české extralize momentálně hraje 15 reprezentantů. Pardubice a Vítkovice, které příští týden čekají odvetné zápasy čtvrtfinále play off Ligy mistrů, zastupuje pouze brankář Dynama Roman Will.

Národní tým se sejde v pondělí odpoledne v Praze. Po čtvrtečním utkání proti Finsku se přesune do Curychu, kde se o víkendu utká s domácí reprezentací a se Švédskem.

Nominace:

Brankáři: Roman Will (Pardubice), Dominik Pavlát (Plzeň).

Obránci: Jiří Ticháček (Kladno), Ronald Knot (Liberec), Michal Kempný (Sparta), Mikuláš Hovorka (České Budějovice), Tomáš Kundrátek (Třinec), Libor Zábranský (Ässät Pori/FIN), Martin Jandus (Kärpät Oulu/FIN), Dominik Mašín (Ilves Tampere/FIN), Filip Král (Pelicans Lahti/FIN), Jakub Galvas (Malmö/ŠVÉ).

Útočníci: Tomáš Filippi, Jakub Rychlovský (oba Liberec), Michal Řepík, Pavel Kousal (oba Sparta), Ondřej Kovařík, Michal Kovařčík (oba Jukurit Mikkeli/FIN), Ondřej Beránek (Karlovy Vary), Jakub Flek (Kometa Brno), David Kaše (Litvínov), Daniel Voženílek (Třinec), Michael Špaček (Ambri Piotta/ŠVÝC), Radan Lenc (HV71/ŠVÝC), David Tomášek (Färjestad/ŠVÝC), Roman Červenka (Rapperswil-Jona/ŠVÝC), Matěj Stránský (Davos/ŠVÝC).