Pardubice v čtvrtfinále prožily těžký zápas a nakonec prohrály v přestřelce

Pardubice v čtvrtfinále prožily těžký zápas a nakonec prohrály v přestřelce

Hokejový zápas mezi týmy Dynamo Pardubice a Lukko Rauma začal pro domácí tým velmi špatně. Už po 96 sekundách se prosadil hráč Lukka Almari a překonal brankáře Willa. Hosté poté využili přesilovku a za 26 sekund se dostali do vedení díky dorážce do odkryté branky hráče Tieksoly. V 10. minutě se stav zvýšil na 0:3, když hráč Nieminen potrestal chybnou rozehrávku Dynama. Brankáře Willa v pardubické brance nahradil Klouček.

Ani druhý brankář Východočechů nevydržel dlouho bez inkasované branky, v 17. minutě se prosadil hráč Fontaine. Pardubický tým se však dokázal vrátit do hry během přesilovky, když dvakrát skóroval. Nejprve se osamocený Radil dostal na střeleckou pozici a poté Košťálek snížil na 2:4 přesnou střelou z mezikruží.

Ve druhém dějství hrál finský tým celkem třikrát v početní výhodě a těsně po vypršení druhé přesilovky se střelou z kruhu prosadil hráč Ponthus Westerholm. V další situaci zazněla tyčka pardubické branky.

Devátý tým nejvyšší finské soutěže si dál hlídal náskok pro odvetu. Pardubickou snahu nezužitkoval ani hráč Zohorna v přesilovce, jehož dorážku brankář Lebedeff chytil. V 54. minutě pak navíc skóroval hráč Burke a Lukko vedlo opět o čtyři góly. Ale jen krátce, protože střelou z úhlu se prosadil hráč Mandát. V 58. minutě ještě pardubickou ztrátu zmírnil hráč Kousal.

V úvodním zápase čtvrtfinále play off hokejové Ligy mistrů se tedy tým Dynamo Pardubice nedokázal prosadit a prohrál s týmem Lukko Rauma 4:6. Branky a nahrávky: 18. Radil (L. Sedlák), 20. Košťálek (R. Kousal, T. Zohorna), 55. Mandát (Vála, Poulíček), 58. R. Kousal (Čerešňák) – 2. Almari (Tieksola, Abt), 4. Tieksola (Repo, Reunanen), 9. Nieminen, 17. Fontaine (Abt, Tieksola), 30. Ponthus Westerholm (Pathrik Westerholm, Stenqvist), 54. Burke (Mattila). Rozhodčí: Tscherrig, Hürlimann – Hynek, J. Svoboda. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:1. Diváci: 4129.

Sestava Pardubic: Will (10. Klouček) – Čerešňák, Vála, Košťálek, T. Dvořák, J. Kolář, Bučko, Hrádek – Hyka, L. Sedlák, Cienciala – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – M. Kaut, A. Musil, Říčka – Mandát, Poulíček, Paulovič. Trenér: Varaďa.

Sestava Rauma: Lebedeff – Brook, Reunanen,