„Velebený Krejčí, který předčil všechny ostatní, získává uznání i od zahraničních osobností.“

„Velebený Krejčí, který předčil všechny ostatní, získává uznání i od zahraničních osobností.“

David Krejčí, český hokejový útočník, nedávno oznámil konec své kariéry v NHL, ale stále má plány na mistrovství světa v roce 2024. Krejčí se rozhodl udělat si pauzu kvůli bolestem v kotníku a doufal, že se během sezóny uzdraví a vrátí se do formy. Bohužel, bolesti byly příliš silné a Krejčí se rozhodl ukončit kariéru ve svých 37 letech.

Krejčí je známý svými úspěchy v NHL, zejména ve svém týmu Boston Bruins. Během své kariéry v NHL odehrál 1032 zápasů základní části a nasbíral 786 bodů (231+555). Je pátým nejproduktivnějším Čechem v historii soutěže a čtvrtým nejlepším nahrávačem. Pokud bychom počítali pouze body z hry pět na pět, Krejčí je dokonce třetí nejproduktivnější hráč a druhý nejlepší asistent za Jaromírem Jágrem.

Krejčí byl známý svým skvělým přehledem ve hře a schopností připravit spoluhráče na skvělé přihrávky. Byl velmi chytře hrajícím hráčem a uměl číst hru lépe než ostatní. Jeho klamavé pohyby na ledě ho činily těžko bránitelným. Krejčí byl také známý svými výkony v play off, kde často předváděl ještě lepší výkony než v základní části. Ve 160 play off zápasech nasbíral 128 bodů (43+85).

Krejčí hrál třikrát finále Stanleyova poháru, z toho jednou vyhrál. Byl také dvakrát nejproduktivnějším hráčem vyřazovacích bojů a získal si přezdívku „Play off Krech“. Bývalí spoluhráči jako Andrew Ference a Marco Sturm si ho velmi cení a vzpomínají na něj jako na skvělého hráče s výjimečným hokejovým mozkem.

Krejčí se rozhodl ukončit kariéru ve svých 37 letech, ale jeho přínos pro český hokej je nezapomenutelný. Doufejme, že se mu podaří splnit svůj sen a reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa v roce 2024.