Haaland a spol. čelí obtížím v krizovém období po porážce od Aston Villy

Haaland a spol. čelí obtížím v krizovém období po porážce od Aston Villy

Manchester City utrpěl třetí ligovou porážku v této sezóně poté, co předchozí tři zápasy skončily remízou. Klub se také musí spokojit s tím, že na první místo ztrácí šest bodů. V posledním zápase proti Aston Ville vstřelil Bailey v 74. minutě jediný gól utkání, kterým zajistil svému týmu rekordní 14. domácí vítězství v řadě. Manchester City se však trápil po celý zápas a Aston Villa měla celkem 22 střeleckých pokusů, zatímco „Citizens“ pouze dva, což je negativní rekord pro tým vedený Guardiolou.

V dalším zápase Sheffield United – Liverpool se Liverpool dostal do vedení díky gólu kapitána Virgila van Dijka v 37. minutě. Dominik Szoboszlai pak v nastavení přidal druhý gól a „Reds“ prodloužili svou neporazitelnost v nejvyšší soutěži na osm zápasů.

Manchester United poslal do vedení McTominay v 19. minutě, ale krátce před pauzou vyrovnal Palmer nenápadnou střelou. McTominay však ve 69. minutě přidal svůj druhý gól a Manchester United si zajistil vítězství 2:1. Tím se posunul na šesté místo v tabulce před Newcastle. „Rudí ďáblové“ neprohráli s Chelsea v lize již 11 utkání v řadě.

V dalším zápase Fulham deklasoval Nottingham 5:0 díky dvěma gólům Iwobiho a Jiméneze. Záložník Willian oslavil svůj 300. start v Premier League, čímž se stal prvním Brazilcem a čtvrtým Jihoameričanem, který tohoto milníku dosáhl.

Osmý Brighton doma neprohrál v lize po sobě jdoucím zápase, tentokrát porazil Brentford 2:1. Vítězný gól vstřelil Hinshelwood hlavou v 52. minutě, což byla jeho první ligová trefa.

Výsledky zbylých zápasů 15. kola anglické fotbalové ligy jsou následující: Crystal Palace – Bournemouth 0:2, Brighton – Brentford 2:1, Fulham – Nottingham 5:0.