Zpráva o úmrtí bývalého volejbalového šampiona Martina Jindry ve věku 24 let.

Zpráva o úmrtí bývalého volejbalového šampiona Martina Jindry ve věku 24 let.

Českobudějovický volejbalový klub Jihostroj oznámil smutnou zprávu o úmrtí bývalého hráče Martina Jindry. Na svých webových stránkách klub uvedl, že Jindra zemřel a vyjádřil mu poslední poctu jako nadanému volejbalistovi, kamarádovi a skvělému člověku.

Martin Jindra pocházel z Českých Budějovic a prošel všemi mládežnickými kategoriemi klubu. Na krátko se dostal i do A-týmu, se kterým v roce 2019 získal poslední mistrovský titul. Poté přestoupil do prvoligového týmu EGE a následně dal přednost studiu před další volejbalovou kariérou.

Jindra byl podle slov zástupců klubu skvělým člověkem a úžasným kamarádem, který nikdy neodmítl pomoci s čímkoli. Byl neuvěřitelným volejbalistou s nádherným talentem a i když začal později, velmi rychle se stal oporou dorostu mládežnických družstev. Jeho herní talent byl bezesporu úžasný. Mnozí si pamatují jeho akce na Českém poháru Žáků, kdy hrál na bloku a ukázal svůj velký potenciál.

Poslední rozloučení s Martinem Jindrou se uskuteční v pátek v kostele sv. Jana Nepomuckého v Českých Budějovicích. Klub Jihostroj a jeho fanoušci mu vzdají hold minutou ticha před sobotním extraligovým utkáním proti Ústí nad Labem.

Vojtěch Zach, šéftrenér českobudějovické mládeže, vyjádřil svou upřímnou soustrast rodině Martina Jindry. Pro něj je to obrovská ztráta, se kterou se bude muset vyrovnat. Martin se i přes svůj krátký život zapsal do mnoha osudů a srdcí nás všech. Vojtěch Zach dodal, že mu Martin bude chybět a nikdy ho nezapomene.