Derby mezi Slavií a Spartou v domácím poháru slibuje napínavé čtvrtfinále

Derby mezi Slavií a Spartou v domácím poháru slibuje napínavé čtvrtfinále

Čtvrtfinále MOL Cupu se blíží a slibuje vzrušující souboje mezi největšími českými kluby. Hlavním zápasem tohoto kola bude pražské derby mezi Spartou a Slavií, které se uskuteční 28. února. O pár dní později se tyto dva týmy opět utkají v lize, tentokrát na stadionu Letná.

Oba týmy se v poháru utkají již počtvrté za sebou a popáté z posledních šesti ročníků. V minulém finále v květnu zvítězila Slavia nad Spartou 2:0, loni v únoru pak Letenští triumfovali ve čtvrtfinále v Edenu stejným poměrem. Před dvěma lety pak Slavia porazila Spartu 3:0 v nejlepší čtyřce soutěže. V prvním derby této ligové sezóny si rivalové odnesli bod za remízu 1:1 na Slavii.

„Na Spartě mě asi budou proklínat, zvlášť když budou hrát ještě na Slavii. Představoval jsem si, že spolu budou hrát později, ale los je los,“ řekl s úsměvem nejlepší střelec české reprezentační historie a bývalý hráč Sparty Jan Koller, který je ambasadorem MOL Cupu.

Dalším zajímavým zápasem čtvrtfinále bude souboj Jablonce a Plzně. Tyto dva týmy se také brzy potkají v lize, a to 16. nebo 17. března. Los svedl dohromady oba celky z druhé ligy a v semifinále tak bude poprvé od roku 2017 mužstvo z nižší soutěže. Tehdy se do finále probojovala Opava, která v něm prohrála se Zlínem.

Los čtvrtfinále přinesl následující zápasy: Slavia Praha – Sparta Praha, Opava – Dukla Praha, Jablonec – Plzeň, Zlín – Liberec.