Skokové motorky se staly hitem v Česku, Rejman plánuje vrátit auta na „gladiátory“.

Skokové motorky se staly hitem v Česku, Rejman plánuje vrátit auta na „gladiátory“.

FMX Gladiator Games je nejstarší freestyle motokrosová akce v Evropě, která se koná každoročně v Praze. Vznikla v roce 2000, kdy Petr Kuchař a Roman Krejčíř přišli s nápadem uspořádat závody ve freestyle motokrosu v Čechách. Akce se postupně rozrostla a stala se jednou z nejvýznamnějších světových FMX akcí.

Název Gladiator Games byl vybrán, aby se akce odlišila od ostatních světových závodů. Roman Krejčíř se inspiroval filmem Gladiátor od Ridleyho Scotta, který ho oslovil a přišel mu jako vhodné téma pro show.

První ročník akce byl úspěšný a Roman Krejčíř věřil, že se z ní stane tradiční událost. Miluje FMX a motokros obecně a je hrdý na to, že česká FMX scéna patří mezi nejlepší na světě.

Během let se na Gladiator Games představily všechny hvězdy freestyle motokrosu, včetně Travise Pastrany. Akce se stala jakousi rodinou, ale Romanu Krejčíři chybí ta stará parta, se kterou začínali. Přesto je spokojený s tím, jak se akce vyvíjí.

Kromě motorek se na Gladiator Games skákalo také se sněžnými skútry a auty. Roman Krejčíř plánuje do budoucna přidat další novinky, například skoky s autem na kolech.

Akce si v průběhu let prošla dvěma ekonomickými krizemi, ale Roman Krejčíř se snaží najít sponzory a udržet akci nad vodou. Je však zklamán manipulací a strašením ve společnosti, které podle něj jsou horší než ekonomické krize.

Letošní ročník FMX Gladiator Games slibuje skvělé vystoupení jezdců s novými triky. Petr Pilát se bohužel zranil a bude závodit s velkými bolestmi. Roman Krejčíř však věří, že připraví něco speciálního společně s ostatními jezdci.

FMX Gladiator Games je akcí, která láká fanoušky freestyle motokrosu po covidové pauze. Letošní ročník se koná v O2 areně a nabídne dvě show v jeden den. Organizátoři se také zaměřují na rodiny s dětmi a připravují speciální program pro mladé fanoušky.

FMX Gladiator Games je nejen závodem, ale také jedinečnou show, která přináší adrenalinové zážitky a skvělou atmosféru. Roman Krejčíř a Petr Kuchař se snaží každý rok přinést něco nového a zajímavého pro fanoušky freestyle motokrosu.