Végh musí zhubnout a popíchnout soupeře Vémola, aby se uskutečnil druhý „zápas století“ v Edenu.

Végh musí zhubnout a popíchnout soupeře Vémola, aby se uskutečnil druhý „zápas století“ v Edenu.

V sobotu 8. června se v pražské O2 aréně odehraje odveta mezi Vémolou a Véghem, která bude hostovat na stadionu Slavie v Edenu. Tento zápas je velmi očekávaný, neboť před čtyřmi lety byl prezentován jako „zápas století“. Je to poprvé, co se Oktagon koná na fotbalovém stadionu.

Végh ukončil svůj poslední zápas na podzim 2019, když svého soupeře porazil knockoutem již po dvou minutách. Od té doby v kleci nebojoval. Na druhou stranu Vémola přidal dalších deset zápasů a prohrál pouze s Patrikem Kinclem. Za pouhých dvacet dní ho čeká souboj se svým krajanem Samuelem Krištofičem.

Na tiskové konferenci v Ostravě nabízel Végh vlastní čepici Krištofičovi, ale ten ji odmítl a ponechal si svou růžovou pokrývku hlavy. Végh ho poté lehce provokoval slovy: „Pokud se mu podaří shodit na 93 kilogramů, bude to titulový zápas.“

Na konferenci se také objevil Dán Jonas Magard, který se v lednu utká s Angličanem Johnem Cartwrightem v Newcastlu pod vlajkou Oktagonu. Magard na sebe vzal tričko s nápisem „Free Palestine“, což se promotérovi Ondřeji Novotnému nelíbilo a upozornil Magarda, který si tričko přesunul pod mikinu.

Na konferenci byly také představeny stare-downy zápasů o tituly. V lehké váze se utkají Ronald Paradeiser a Ivan Buchinger, oba Slováci. V pérové váze se pak střetnou Belgičan Losane Keita a Němec Nik Samsonidze.

Keita se snažil získat fanoušky na svou stranu tím, že na konferenci zaburácel do mikrofonu: „Baník pi*o!“.

Oktagon také oznámil druhý ročník pyramidového turnaje Tipsport Gamechanger, který je nazýván evropskou „Ligou mistrů MMA“. Finále prvního ročníku se uskuteční za dvacet dní v O2 aréně a utkají se v něm Řek Andreas Michailidis a Srb Bojan Veličković. V roce 2020 se také uskuteční turnajový pavouk, ve kterém bojovníci budou bojovat o celkovou výhru ve výši milionu eur.

Zatím jediným potvrzeným českým zápasníkem v pyramidě je Vladimír Lengál.

Novotný také zmínil změnu váhové kategorie Gamechangeru, která se přesune z velterové na lehkou váhu (do 70,3 kilogramů). První kolo se rozjede v březnu právě v Ostravě.

„V turnaji budeme mít šampióny různých organizací, včetně Oktagonu, KSW, Braveu a německých organizací. První ročník měl velký úspěch a zájem o vysílací práva projevují i země jako Řecko, Srbsko a Skandinávie,“ pochvaloval si Novotný.