Změna výdělků: Gauffová se blíží k trůnu, Ósakaová stále vysoko, i přes absenci na kurtech

Změna výdělků: Gauffová se blíží k trůnu, Ósakaová stále vysoko, i přes absenci na kurtech

Pokud se rozhodujete, který ženský sport byste měli začít provozovat a zajímá vás, který z nich je nejvýdělečnější, může vám pomoci následující žebříček patnácti nejlépe vydělávajících sportovkyň. Tento seznam zahrnuje různé sporty a ukazuje, jaký potenciál mají ženy v těchto oborech vydělávat velké sumy peněz.

1. Serena Williams (tenis) – Serena Williams je jednou z nejúspěšnějších tenistek všech dob a také jednou z nejlépe placených sportovkyň na světě. Její příjmy z turnajů a sponzorských smluv ji řadí mezi nejvýdělečnější sportovce bez ohledu na pohlaví.

2. Naomi Osaka (tenis) – Japonská tenistka Naomi Osaka se stala jednou z nejvýdělečnějších sportovkyň díky svým úspěchům na dvorcích a smlouvám se značkami jako Nike nebo Nissan.

3. Maria Sharapova (tenis) – Rusko-americká tenistka Maria Sharapova je známá nejen svými sportovními úspěchy, ale také svými sponzorskými smlouvami s velkými značkami jako Nike, Head nebo Evian.

4. Alex Morgan (fotbal) – Americká fotbalistka Alex Morgan je jednou z nejznámějších hráček ženského fotbalu a její příjmy z klubových smluv a sponzorství ji řadí mezi nejlépe vydělávající sportovce.

5. Ronda Rousey (MMA) – Americká bojovnice Ronda Rousey se stala jednou z nejvýdělečnějších sportovkyň díky svým úspěchům v MMA a také svým vystoupením ve wrestlingu.

6. Simona Halep (tenis) – Rumunská tenistka Simona Halep je jednou z nejlepších hráček světa a její úspěchy na dvorcích jí zajistily vysoké příjmy z turnajů a sponzorských smluv.

7. Lindsey Vonn (alpské lyžování) – Americká lyžařka Lindsey Vonn je jednou z nejúspěšnějších alpských lyžařek v historii a její úspěchy ji řadí mezi nejlépe placené sportovce.

8. Marta Vieira da Silva (fotbal) – Brazilska fotbalistka Marta je považována za jednu z nejlepších hráček ženského fotbalu všech dob a její příjmy z klubových smluv a sponzorství ji řadí mezi nejlépe vydělávající sportovce.

9. Danica Patrick (automobilový sport) – Americká závodnice Danica Patrick se stala jednou z nejvýdělečnějších sportovkyň díky svým úspěchům v automobilovém sportu a také svým sponzorským smlouvám.

10. Sania Mirza (tenis) – Indická tenistka Sania Mirza je jednou z nejlépe vydělávajících sportovkyň v Asii díky svým úspěchům na dvorcích a sponzorským smlouvám.

11.