David Pastrňák vede Boston k vítězství s dvěma góly a jednou asistencí

David Pastrňák vede Boston k vítězství s dvěma góly a jednou asistencí

Včerejší zápas mezi týmy Boston Bruins a Arizona Coyotes skončil vítězstvím Bruins 5:3. Hvězdou utkání se stal český útočník David Pastrňák, který se podílel na čtyřech gólech svého týmu.

První gól zápasu otevřel právě Pastrňák v 16. minutě. Havířovský rodák obral o puk obránce Juuse Välimäkiho a prostřelil brankáře Connora Ingrama. O pouhou minutu později zvýšil skóre Charlie Coyle a na začátku druhé třetiny přidal třetí gól Kevin Shattenkirk po přihrávce od Pastrňáka.

I když se mohlo zdát, že je zápas rozhodnutý, Coyotes se nevzdali a během 32 sekund snížili na rozdíl jednoho gólu díky brankám Claytona Kellera a Michaela Carcone. Bruins však rychle odpověděli a ve 30. minutě zvýšil Danton Heinen na 4:2.

Ve třetí třetině se Coyotes ještě jednou přiblížili na rozdíl jedné branky, když Linuse Ullmarka překonal Lawson Crouse. Konečné skóre 5:3 stanovil v 55. minutě opět David Pastrňák, kterému puk vyrazil gólman Ingram přímo na hokejku.

Pastrňák tak v jednom zápase vstřelil dva góly a potvrdil svou dobrou formu v této sezoně. V tabulce produktivity NHL ztrácí pouhých pět bodů na lídra Nikitu Kučerova z Tampy Bay.

Celkově byl zápas velmi vyrovnaný, s počtem střel na branku 29:34 ve prospěch Bruins. Na utkání se přišlo podívat 17 850 diváků. Hvězdami zápasu byli vyhlášeni David Pastrňák, Danton Heinen a Charlie Coyle, všichni hráči Bostonu.