České florbalistky získaly druhou medaili v historii – bronz na MS

České florbalistky získaly druhou medaili v historii – bronz na MS

České florbalistky získaly bronzovou medaili na mistrovství světa v Singapuru poté, co porazily Švýcarsko 5:4. Pro Češky to bylo první medaile na světovém šampionátu po 12 letech.

Švýcarský tým se ujal vedení v první třetině, když Corin Rüttimannová překonala českou brankářku Janu Christianovou. Ve druhé třetině se však Češky dokázaly vrátit do zápasu. Nejprve se trefila Isabelle Gerigová a poté Anna Brucháčková. Švýcarsko odpovědělo brankou Elišky Krupnové, ale Nela Jiráková vyrovnala na 3:3.

Ve třetí třetině se opět prosadila Krupnová a posléze také Gerigová, která snížila na rozdíl jedné branky. O vítězi zápasu rozhodla Vanessa Rebecca Keprtová, která v čase 58:07 vstřelila rozhodující gól a zajistila Češkám bronzové medaile.

Český tým se tak po dlouhých 12 letech opět může radovat z úspěchu na mistrovství světa. V minulosti Češky vybojovaly na domácím šampionátu v St. Gallenu bronzovou medaili, ale od té doby se jim na světovém šampionátu medaile vyhýbaly. Letos však ukázaly svou sílu a získaly bronzovou medaili.