Vliv hrůz války: Tenisový milionář nadále vítězí nad ruskými soupeři

Vliv hrůz války: Tenisový milionář nadále vítězí nad ruskými soupeři

Alexandr Dolgopolov, bývalý profesionální tenista, se rozhodl opustit svůj pohodlný život a vrátit se do svého rodného Kyjeva, aby bránil svou zemi před ruskou agresí. Dolgopolov se stal jedním z nejlepších hráčů na světě, hrál čtvrtfinále Australian Open a dvakrát osmifinále US Open. Vyhrál také tři turnaje ATP a vydělal více než sedm milionů dolarů.

Od začátku války se jeho život zásadně změnil. Dolgopolov uvedl, že již není tak šťastný jako dříve a život je plný stresu. Válka ho psychicky vyčerpává. Kvůli válce ztratil také svého kamaráda, který se rozhodl bojovat za Ukrajinu. Dolgopolov se cítí povinný bránit svou zemi a je pro Ukrajince válčícím hrdinou.

Během bojů v záporožské oblasti se Dolgopolov ocitl v nebezpečí. Granáty padaly velmi blízko k jeho jednotce a on musel čekat a doufat, že ho granát minuje. Popisuje, jak se cítil, když granáty dopadaly blízko něj a jak se cítil, když byl pod zemí. Dolgopolov a jeho souputníci se cítí vyčerpaní a často se cítí jako „zombie na energiích“.

Dolgopolov se rozhodl naučit se zacházet se zbraní, aby mohl pomoci s obranou Ukrajiny. V Turecku si sehnal instruktora a naučil se střílet. Poté se vrátil do Ukrajiny a pomáhal s obranou.

Dolgopolov si stěžuje na nedostatek pomoci a nedostatek dodávek zbraní. Rusové mají výhodu v počtu a výzbroji, což dělá situaci pro Ukrajinu obtížnou. Dolgopolov doufá, že Ukrajina bude schopna pokračovat v boji, ale je skeptický ohledně brzkého ukončení konfliktu.

Dolgopolovova příběh je připomínkou toho, jak válka může zásadně změnit životy lidí a jak hrdinství může vyvstat z nečekaných míst. Dolgopolov se rozhodl obětovat svůj pohodlný život a bránit svou zemi, což je nesmírně statečné a obdivuhodné.