St. Louis se rozhodl propustit vránu, která se stala volným hráčem, zatímco Hertl se stal významnou hvězdou NHL.

St. Louis se rozhodl propustit vránu, která se stala volným hráčem, zatímco Hertl se stal významnou hvězdou NHL.

Český hokejista Jakub Vrána se ocitl na listině volných hráčů a klub St. Louis Blues ho nabídl ostatním týmům v NHL. Vrána, který v roce 2018 slavil zisk Stanleyova poháru s Washingtonem, měl ale mizerný vstup do sezony. Zatím odehrál pouze 19 zápasů, ve kterých nasbíral šest bodů za dvě branky a čtyři asistence. Často se také nevešel do sestavy.

Vrána byl letos v březnu vyměněn z Detroitu do St. Louis za Dylana McLaughlina a právo volby v sedmém kole draftu 2025. Dosud v NHL odehrál 365 zápasů a zapsal si 209 bodů (110+99).

Naopak jiný český útočník, Tomáš Hertl, prožívá úspěšné období. Hertl, který hraje za San Jose Sharks, byl vyhlášen druhou hvězdou minulého týdne v NHL. V posledních zápasech Sharks vykazují výrazné zlepšení a i díky Hertlovým výkonům vybojovali pět bodů ze šesti možných. Hertl přispěl k tomu šesti body za pět branek a jednu asistenci.

Celkově si Hertl v této sezoně připsal ve 27 startech 24 bodů za devět gólů a 15 asistencí a je nejlepším střelcem i nahrávačem týmu Sharks.

Dalším výrazným hráčem minulého týdne byl ruský útočník Nikita Kučerov z Tampy Bay Lightning. Kučerov se zasloužil o to, že Lightning vyhráli tři ze čtyř utkání. Za dané období nastřílel čtyři branky a přihrál na tři góly. Celkem má na kontě 47 bodů (19+28) z 28 utkání a vede bodování NHL.

Dalšími úspěšnými hráči minulého týdne byli Sam Reinhart z Floridy Panthers a David Pastrňák z Bostonu Bruins. Reinhart byl nejproduktivnějším hráčem s osmi body za gól a sedm asistencí. Panthers vyhráli všechny tři zápasy. Pastrňák má na kontě o bod méně než Kučerov.

Tomáš Hertl, Nikita Kučerov, Sam Reinhart a David Pastrňák tak patří mezi nejvýraznější hráče minulého týdne v NHL.