Hašek se zdá být pravděpodobným novým trenérem fotbalové reprezentace.

Hašek se zdá být pravděpodobným novým trenérem fotbalové reprezentace.

Česká fotbalová asociace (FAČR) informovala o svolání výkonného výboru prostřednictvím tiskového mluvčího Petra Šedivého. Po skončení jednání se v poledne uskuteční tisková konference, na které budou sděleny další informace.

Jedním z hlavních bodů jednání výkonného výboru je výběr nového trenéra českého národního týmu. Současným prozatímním koučem je šedesátiletý Ivan Hašek, který vedl český národní tým v pěti zápasech v roce 2009, kdy byl zároveň svazovým šéfem.

Předseda FAČR Petr Fousek uvedl, že rozhodnutí ohledně nového trenéra by mohlo padnout již v tomto týdnu. Proces výběru kouče se však neustále posouvá dopředu a zatím není známo, kolik a jaké kandidáty FAČR zvažuje.

Jaroslav Šilhavý, který vedl český národní tým od roku 2018, se rozhodl po kvalifikaci skončit. Jeho smlouva oficiálně vypršela 30. listopadu. Výběrem nového kouče byla pověřena pětičlenná pracovní skupina, ve které jsou předseda Fousek, místopředsedové Jiří Šidliák a Jan Richter, člen výkonného výboru a šéf prvoligové Viktorie Plzeň Adolf Šádek a nový technický ředitel asociace Erich Brabec.

Vedení FAČR konzultuje trenérskou otázku také se svým poradním orgánem, Sportovní radou. Mezi možné kandidáty na post trenéra se spekuluje o bývalém reprezentačním kapitánu Pavlu Nedvědovi a Vítězslavu Lavičkovi. Sázkové kanceláře dříve označily za největší favority kouče Slovácka Martina Svědíka a Plzně Miroslava Koubka.

Česká reprezentace se na nadcházejícím mistrovství Evropy, které se uskuteční od 14. června do 14. července, utká ve skupině s Portugalskem, Tureckem a vítězem březnového play-off C, jímž může být Gruzie, Lucembursko, Řecko nebo Kazachstán.